Adobe Stock udvider med ny søgeteknologi og PowerPoint-integration

Med knap 90 mio. billeder og videoer er Adobe Stock på blot to år blevet én af de mest omfattende stock-tjenester nogensinde. Og med tilføjelsen af nye intelligente søgefiltre og partnerskaber med Reuters og USA Today Sports, er det blevet endnu nemmere at finde det helt rigtige billede

Den knap to år gamle stock-tjeneste Adobe Stock fortsætter med at vokse og indeholder i dag næsten 90 mio. forskellige fotografier, videoer, grafiske illustrationer mv. I dag bliver mængden af digitalt indhold øget markant med redaktionelt indhold fra bl.a. Reuters og USA Today Sports, hvis billedsamlinger tilføjer endnu flere effektfulde og aktuelle billeder og videoer fra hele verden.

Adobe Stock er integreret med alle Adobes kreative værktøjer, fx Photoshop, hvilket betyder, at det både er muligt at søge efter og sælge digitalt indhold direkte via de forskellige programmer.

Ny teknologi søger efter fotodybde og farvesammensætning

Nu introducerer Adobe en række nyheder inden for søgeteknologi, der skal gøre det nemmere at finde det helt rigtige billede. Med de nye Aesthetic Filters, kan man tilpasse søgekriterierne i Adobe Stock helt ned til Depth of Field og farvesammensætning. Det er muligt takket være Adobe Sensei, der dækker over forskellige kunstig intelligens- og maskinlæringsteknologier.

Partnerskaber giver store mængder redaktionelt indhold

Adobe Stock tager nu et stort skridt på vejen mod at blive den mest omfangsrige markedsplads for digitalt indhold med alt fra billeder, vektorer, skabeloner, videoer og 3D-indhold. Tidligere på året udvidede Adobe Stock sin samling med indhold fra 500px og Pond5, der tilføjede både fotos og video. I dag bliver tre nye partnerskaber annonceret med Reuters, USA Today Sports og Stocksy, der øger udbuddet af digitalt indhold yderligere.

  • Reuters: Er en samling af 12 mio. redaktionelle fotos fra verdens største multimedienyhedsleverandør og dækker fx sport, nyheder og underholdningsindhold. Der er også 26.000 timers video og 1 mio. videoklip. Se video om Reuters-samlingen.
  • USA Today Sports: Partnerskabet vil dække mere end 10.000 sportsbegivenheder og mere end 500.000 billeder pr. år fra amerikanske sportsforbund som fx NFL og NBA.
  • Stocksy: Partnerskabet med Stocksy-samlingen vil give Adobe Stock et endnu større udvalg af kurateret og gratis indhold, der frit kan benyttes af designere og historiefortællere. Adobe er den første og eneste distributionspartner af den eksklusive Stocksy-samling. Se mere om Stocksy her.

Sig farvel til kedelige PowerPoint-præsentationer

Nu vil det også være muligt at bruge Adobe Stock direkte i Microsoft Office PowerPoint med den nye Adobe Stock add-in til PowerPoint. På den måde er forbrugerne sikre på, at arbejdsflowet aldrig bliver brudt i søgen på billeder til præsentationer. Som bruger skal man blot downloade den gratis add-in, for at søge, previewe og købe licens til hvilket som helst foto direkte i PowerPoint. Samtidig er søgningen ekstra intuitiv, da Adobe Stock er den eneste stock-tjeneste, som gør det muligt også at søge med billeder i stedet for søgeord.

Læs mere om det nye add-in her.

Læs også:

Sådan optager du den perfekte film med din smartph... Der er flere fordele ved at optage film med smartphone. Vi har næsten altid vores smartphones med os og kan hurtigt og spontant optage film, når mulig...
Store opdateringer til Adobe Creative Cloud Under Adobe MAX, den årlige brugerkonference for Adobe, er sløret blevet løftet for de opdateringer og nyheder der er til Adobe Creative Cloud, og i e...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1975 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?