Apple flytter iPhone SE-produktionen til Indien

Der er forlydender om at Apple flytter deres produktion af de prisbillige iPhone SE til Indien

Fra Mobile World Live forlyder det, at Apple har indgået aftale om at produktionen af deres billige iPhones til Indien. Aftalen skulle være indgået med en producent der har faciliteter i Bengalore, Indiens teknologiske centrum, og den skulle kun fokusere på at producere iPhones.

Virksomheden Wistron, der kommer fra Taiwan, skal i første omgang samle 4”- iPhone SE på en fabrik med kapacitet på 300.000 til 400.000 enheder, skriver The Economic Times.

Kilder har til Mobile World Live fortalt at Apple har planer om at starte produktionen uden at vente på at regeringen godkender en liste af forventede skattefordele.

Apple har planer om at drage fordel af den hurtige vækst af smartphones i Indien, der er verdens næststørste marked for smartphones. Alene i tredje kvartal 2016 steg mængden af solgte smartphones i Indien med 23%, hvilket gør det til et af verdens hurtigst voksende markeder.

Sidste år blev der solgt 2,5 millioner smartphones i Indien, og en tredjedel blev solgt alene i Q3.

Apple regner, ifølge Mobile World Live, med at leve op til de lokale krav til virksomheder, krav der er steget i takt med at regeringen sætter blus på deres ”Make in India”-kampagne.

Det er en kampagne der ser ud til at virke, for det anslås at tre fjerdele af alle smartphones der sælges i Indien bliver fremstillet lokalt.

Læs også:

Bedre processorer og længere batterilevetid til Ma... I dag har Apple lanceret en større opdatering af deres MacBook. De har fået de nyeste Intel-processorer, en bedre grafikydelse, hurtigere flash-lager ...
Apple på vej med tre nye billigere iPhone X-versio... Der er ingen tvivl om at der kommer en lancering fra Apple senere på året – det er helt efter planen. Spørgsmålet er som regel, hvad har Apple tænkt s...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1716 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?