Apple i fuld gang med at beskytte mod Meltdown og Spectre bugs

I øjeblikket er alle iOS- og Mac-enheder sårbare overfor de nye Meltdown og Spectre bugs, men Appel er i fuld gang at finde måde at løse dem på

De nye bugs Meltdown og Spectre, påvirker alle computere udstyret med Intel-processorer, og dermed også alle Apple enheder altså lige undetagen Apple Watch der ikke benytter sig af en Intel-processor.

Meltdown og Spectre er for nyligt blevet et mareridt for hele it-industrien. Disse bugs ligger begravet i processorens arkitektur, og selvom der i øjeblikket ikke er nogle angreb der udnytter disse sårbarheder, så har de virkelig sendt chokbølger igennem it-industrien, herunder Apple, der i en udtalelse har sagt at ”alle mac-systemer og iOS-enheder er påvirkede.

Apple har dog også udtalt at de er i fuld gang med at finde på løsninger der fjerner sårbarhederne fra deres systemer, og mon ikke alle andre pc-producenter også har gang i samme øvelse?

Som sagt er der ikke nogle angreb der indtil videre udnytter de nye sårbarheder, men det kan næppe vare længe inden de dukker op i massevis.

Apple har allerede udbedret Meltdown-sårbarheden på iOS 11.2, macOS 10.13.2 og tvOS 11.2, og selvom der er rygter om at disse patches kan sløve computerne ned, så der endnu ingen officielle tal der kan bekræfte dette.

Spectre er dog noget mere kompliceret at fikse, men Apple lover at de er på vej med en opdatering til Safari på macOS og iOS i løbet af de næste par dage.

Nu sidder alle os Mac-brugere så og håber på, at disse opdateringer kommer ud inden hackerne finder ud af at udnytte Meltdown og Spectre.

Læs mere om Meltdown og Spectre her.

Læs også:

Din harddisk overvåger dig Så er den gal igen - sikkerhedsforskere fra Kaspersky Lab har opdaget, hvad der tyder på at være statsudviklet spyware på harddiske fra alle de kendte...
TT0013: Hvad er Ransomware? En af de ting der virkelig kan skræmme mig er software der kaprer din computer og låser filerne på den. Ransomware er blevet et stadigt større problem...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1603 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?