Apple på vej med selvkørende bil

Tim Cook, CEO hos Apple har i et interview med Boomberg bekræftet, at Apple arbejder på en selvkørende bil

Det er stadig ikke det store vi ved om den kommende Apple Car, for interviewet med Bloomberg var ganaske kort. Men Tim Cook bekræftede rygterne om Apples arbejde med en bil.

I interviewet beskrev han projektet som en kombination af tre forskellige ting, selvkørende biler, elektriske køretøjer og delebiler.

Personligt synes jeg at netop de tre ting er det der er med til at gøre bilindustrien interessant igen, efter den altid har handlet om personlige benzin/diesel drevne biler. Så – yeah Apple, det er de rigtige toner.

Hvor det dog bliver mere interessant er, at Tim Cook fortalte at Apple er mere fokuseret på teknologien omkring selvkørende biler, end bilen selv. Til Bloomberg sagde han:

”Vi fokuserer på autonome systemer.”

Med andre år, så har Apples bil-projekt, også kaldet for Project Titan, et projekt der handler om at Apple har gang i at finde ud af teknologien, før de overvejer hvilken marketingsstrategi de skal benytte sig af.

Det tyder også på, at når Apple fokuserer på de autonome systemer, så vil Apple tydeligvis fokusere mere på at bygge hjernen i de selvkørende biler, og ikke bilerne selv.

Til Bloomberg sagde Tim Cook:

”Det er klart at et af formålene med autonome systemer er selvkørende biler, men der er også andre. Og vi betragter det som alle AI-projekters moder. Det er nok et af de mest komplicerede AI-projekter man kan arbejde på. Autonome systemer er noget der er utrolig spændende for os, men lad os nu se, hvor vi ender. Vi kan ikke, ud fra et produktsynspunkt, hvad vi vil gøre. Det er en kerneteknologi som vi betragter som meget vigtig.”

At Apple er seriøse er der dog ingen tvivl om, for Apple har lige fået en tilladelse til testkørsel af autonome biler, så de nu kan begynde testkørsel i Californien. Indtil videre har Apple brugt en Lexus SUB med egne sensorer og enheder, men måske skifter det over på sigt?

Læs også:

TEST iPhone 8 Plus: Stærk mobil der næppe bliver p... Har du set den nye iPhone 8/8 Plus? Tja, hvis du har set iPhone 7/7 Plus (http://tech-test.dk/test-iphone-7-muligvis-aarets-bedste-smartphone/) så har...
Robotter, droner og musikinstrumenter bruges af Sw... Swift Playgrounds, Apples iPad-app til undervisning i kodning, snart får en spændende ny måde at lære at kode på ved hjælp af robotter, droner og musi...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1714 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?