Avanceret, men letbetjent, håndfri mobiltelefoni til bilen

Parrot Minikit Neo 2 HD sikrer håndfri tale når du kører bil – og så kan den betjenes med stemmen. Tech-Test har afprøvet den og har kun en enkelt lille anke til et ellers fortrinligt produkt

Parrot laver andet og mere end droner til de elektronikglade legebørn. De har også håndfri kits til bilen, så du slipper for at skulle have et headset proppet ind i øret for at kunne modtage opkald, når du kører bil.

Parrot Minikit Neo 2 HD er nyeste generation af Parrots enheder, der ganske enkelt klipses på solskærmen i din bil og så forbindes med din smartphone via Bluetooth. Derefter skal du reelt ikke gøre andet end at lade den op fra tid til anden, når den brokker sig over, at den er ved at løbe tør for strøm.

Den er nemlig udstyret med en føler, der selv sørger for at tænde, når du sætter dig ind i bilen, og når du forlader bilen og kommer udenfor rækkevidde af Parrot Minikit Neo 2 HD, så slukker den automatisk.

Let at komme i gang

Men lad os lige træde lidt tilbage og kigge nærmere på, hvad det er Parrot Minikit Neo 2 HD lover, og hvordan vores test af den egentlig gik.

En ting, vi altid lægger stor vægt på, er, hvor let det er at komme i gang med et produkt, og det var dejlig uproblematisk at komme til at bruge Parrot Minikit Neo 2 HD. Efter en opladning på et par timer var vi klar.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Vi skulle starte med at installere en app, den kommer vi tilbage til senere, og derefter forbinde vores smartphone med Parrot Minikit Neo 2 HD. Det gik let nok, og da vi gerne ville have maksimalt udbytte af funktionerne i enheden, gav vi den lov til at få adgang til vores adressebog.

App’en gør en stor forskel

Selve app’en er virkelig smart, og en ting der giver produktet langt mere funktionalitet end ’bare’ at være en håndfri installation til din smartphone.

Udover det åbenlyse – at du kan bestemme funktionaliteten på Parrot Minikit Neo 2 HD, så har den et par funktioner, som bare er rigtig gode.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Dels kan den fungere som parkerings-ur/timer, og den kan hjælpe dig med at finde din bil igen, hvis du er i tvivl om, hvor du har smidt kareten. Den har også en funktion, hvor  den kan holde øje med, hvor længe du har kørt. Du kan så sætte den til at give en alarm, når du har kørt en given tid, så du kan overveje, om du skal holde en pause eller lignende.

Samtidig så har den mulighed for autobeskeder, hvis du – trods den håndfri installation – ikke vil forstyrres, når du kører bil. Hvis du har en Android-version, kan du skrive en besked, du automatisk kan få den til at sende, hvis du afviser et opkald (med stemmen naturligvis).

Hvis du ejer en iPhone, kan du optage en besked på din iPhone, og få Parrot Minikit Neo 2 HD til at sende den som reaktion på et afvist opkald.

Som nævnt kan du også indstille Parrot Minikit Neo 2 HD via app’en. Her kan du blandt andet indstille, hvilket sprog den skal tale til dig, og du kan opdatere dens firmware. Alt sammen noget, der går utrolig enkelt.

Parrot Minikit Neo 2 HD

Hele app’en er gennemsyret af betjeningsvenlighed, og det er noget, der varmer et gammelt redaktørhjerte at se. Brugervenlighed er desværre noget, vi kun alt for sjældent ser som en høj prioritet, når der udvikles software og apps.

Det er værd at bemærke, at alle indstillinger også kan nås via Parrot Minikit Neo 2 HD. Her skal du blot dreje og klikke den store centrale knap, og så ellers have lidt tålmodighed. Du bliver guidet gennem de forskellige menuer af en venlig damestemme, og det er let, om end tidskrævende, at indstille Parrot Minikit Neo 2 HD på den måde.

Se – helt uden hænder

Når vi har at gøre med en enhed som Parrot Minikit Neo 2 HD, så taler vi om en håndfri installation til bilen. Men hvad så når den alligevel kræver hænder for at blive betjent – så er det ikke helt en ægte håndfri installation vel?

Parrot Minikit Neo 2 HD lever dog op til den håndfri betegnelse (næsten altså), du kan til en vis grad betjene den via stemmen. Du kan for eksempel  acceptere og afvise et opkald, og du kan ringe til en person, du har i din telefonbog.

Hvis du har en iPhone, kan du også starte Siri op ved at sige ”Hello Siri”. Men – hvis volumen er for høj under et opkald, så må du altså slippe rattet med den ene hånd og sætte lappen op på Parrot Minikit Neo 2 HD for at justere volumen. Nuvel – det kan godt være, at folkene bag Parrot Minikit Neo 2 HD har tænkt sig om her alligevel, for det kunne godt blive en sjov samtale hvis man sad og sagde ”lower” eller ”higher” eller ”mute” midt i en samtale.

Men derudover så manglede vi funktionen ’redial’ eller ’genopkald’, om du vil. Hvis du har en iPhone, så kan du klare det via ”Hello Siri” kommandoen. Men vi kunne ikke finde noget om en tilsvarende funktion for Android.

Så vi måtte bruge den manuelle metode ved at holde den grønne knap på Parrot Minikit Neo 2 HD inde i 2 sekunder for at foretage et genopkald. Det var irriterende og noget der virkelig undrede os.

Så for os var den ikke helt håndfri – volumen kunne vi forstå, men den manglende genopkaldsfunktion var uforståelig.

Lydkvalitet i HD

Når vi snakker lyd i HD, så handler det i virkeligheden om det, vi kalder for bredbånds audio. Vi havde en lidt blandet oplevelse med lyden i Parrot Minikit Neo 2 HD. Alle de ting, som enheden selv kunne sige, var i super god kvalitet. Det samme gjaldt, når vi hørte på stemmen fra vores gps – der blev sendt op til enheden via Bluetooth.

Streamede vi musik fra vores smartphone, var det ligeledes en rigtig god oplevelse at lytte til lyden (nej – ikke så god som vores lydanlæg i bilen, men absolut acceptabel).

Problemet kom under telefonsamtaler – men ikke alle. Vi oplevede i nogle få tilfælde, at lyden var utrolig dåseagtig. Det var specielt ved opkald til en Doro mobiltelefon, at det lød som om vi talte ned i en tom sardindåse, mens vi stod i drypstenshulerne i Irland – hult og med masser af ekko. Det skal lige siges, at opkald uden Parrot Minikit Neo 2 HD til samme Doro mobiltelefon ikke gav samme dårlige lyd.

Opkald til og fra Samsung smartphones gav en fin lyd og det samme gjaldt til og fra iPhones. Hvad problemet lige præcist er mellem Doro og Parrot Minikit Neo 2 HD kunne vi ikke identificere, og om der er andre smartphones eller mobiltelefoner, der giver et tilsvarende resultat, må også stå hen i det uvisse. Men det er værd at bemærke, at det tydeligvis kan finde sted.

Opsamling

Helt generelt har vi været glade for Parrot Minikit Neo 2 HD i vores test. Vi blev lynhurtigt vant til at den selv startede op, og at vi ikke skulle være irriterede over at have et headset stoppet godt ind i vores øre.

De mange funktioner, den er udstyret med – blandt andet at du med et enkelt tryk på en knap kan overføre samtalen til din smartphone, hvis du ønsker at samtalen skal være privat, eller hvis du skal til at forlade bilen.

Men også dens glimrende stemmegenkendelse til opkald og muligheden for at have to smartphones koblet til den på en gang, var en noget vi var glade for. At vi stadig undrer os over den manglende ’redial’ funktion til Android og den dårlige samtalekvalitet i nogle af vores samtaler er en helt anden sag. Naturligvis trækker de lidt ned i bedømmelsen, men ikke nok til at fratage dette fortrinlige produkt en meget flot placering i vores bedømmelse.

Produktinformation

  • Navn: Parrot Minikit Neo 2 HD
  • Producent Parrot
  • Forbindelse: Bluetooth 4.0
  • Batteri: Li-Ion på 1.000 mAh
  • Opladningstid: 3 timer
  • Batterilevetid: Op til 10 timer ved samtale, og op til 6 måneder i Ultra Low Power Mode
  • Stemmegenkendelse: Teknologi fra Nuance
  • Sprog:Understøtter adskillige, blandt andet Dansk og Engelsk
  • Højttaler: 3 watt, fuld duplex
  • Processor: SIP6 processor
  • Dimensioner: 95 x 54 x 45 mm
  • Vægt: 67 gram
  • Pris: Set til kr. 650 kroner
  • Mere information hos Parrot

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Klart vores favorit når det kommer til håndfri installation i bilen. Den er let at komme i gang med, let at bruge og har overraskende mange funktioner. Prisen ligger forbløffende tæt på de 500 kroner, hvilket kun gør den endnu mere attraktiv, og manglerne ved den er trods alt til at overskue.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?