Bilsimulator skal få babyen til at sove

En ny vugge udviklet af Ford kan hjælpe den nyfødte med at falde i søvn ved at simulere de beroligende bevægelser, de afslappende lyde og det bløde lys fra en køretur

Hvis du er småbarnsforælder så kender du garanteret godt problemet med, at babyen ikke vil sove. Måske er du også en af de forældre der kender løsningen – en køretur. Personligt har jeg aldrig brugt løsningen, men jeg er godt nok blevet vugget i søvn som barn på bagsædet af mine forældres bil rigtig mange gange.

Men lige meget hvor effektivt det måtte være, så går ud over forældrenes nattesøvn. Nybagte forældre får gennemsnitligt fem timers søvn og mister det, der svarer til 44 dages søvn på et år.

Men der er måske håb forude, og du behøver ikke at starte bilen op for at vugge barnet i søvn. Ford har nemlig udviklet en vugge, der kan simulere bevægelsen og motorlyden af en køretur, der får den lille til at sove. Den kan endda simulere gadelysene.

Vuggen ligner en ganske normal vugge, men ved hjælp af en smartphone-app, vækkes vuggen ’Max Motor Dreams’ til live. App’en giver mulighed for at registrere og gengive de beroligende bevægelser, lyde og lys fra en bestemt køretur.

”Efter mange års samtaler med nybagte forældre, ved vi, at de ofte trænger til en god nats søvn. Selvom en hurtig køretur kan få den nyfødte til at sove, skal forældrene stadig være vågne og opmærksomme bag rattet,” fortæller Max Motor Dreams’ designer Alejandro López, fra det spanske atelier Espada y Santa Cruz, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Max Motor Dreams kan gøre dagligdagen for mange nybagte forældre bedre”.

Indtil videre er Max Motor Dreams kun en prototype, men efter et stigende antal efterspørgsler overvejer man, at sætte vuggen i produktion.

Læs også:

Smart lysstyring fra OSRAM via en app på din smart... Med en ny løsning fra OSRAM kan du styre lyset i og udenfor boligen med din smartphone. Systemet kaldes for LIGHTIFY og kan via et trådløst netværk st...
Sammenklappeligt el-løbehjul søger crowdfunding i ... Smart Ped er et lovligt og foldbart el-løbehjul, og kan bruges både til at køre stille og roligt gennem byen eller il arbejdet. De første Smart Peds b...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?