De buede skærme har fået vokseværk

På tv-siden blev de aldrig en succes – de buede skærme, men til personlig brug foran computeren har de bedre tider, og nu leverer MMD så en 40” skærm i Philips Multiview-serien – den hidtil bedste

Synes du også at det er svært at få plads på skærmen til dit spil, din browser, måske en film fra Netflix og et dokument som du multitasker på, når de andre ting ikke fanger dine opmærksomhed.

Bare tag det helt roligt. Den nye BDM4037UW er den nyeste skærm fra MMD, der står bag Philips-skærmene, den er på hele 40”, er en 4K Ultra HD LCD-skærm, kan vise flere billeder på samme tid, og hvert billede kan være på op til 3.840 x 2.160.

Den gør også brug af noget som MMD kalder for Multi-domain-teknologi, som skulle skabe særke kontrastforhold, der bidrager til mere levende og lyse billeder.

Skærmen understøtter en farveskala der er på 85% af NTSC farveskalaen mod de traditionelle 72% og så har den en betragtningsvinkel på 178/178-grader.

Men udover den imponerende størrelse – som nok gør at det er de færreste der får den til at stå på skrivebordet i privaten – så giver MultiView-funktionen mulighed for at skærmen har op til fire inputs på samme tid, og alle i fuld HD.

Multiview funktionen giver mulighed for, at flere bruger skærmen på samme tid, eller at du f.eks. kører et mindre billede i et hjørne af skærmen som f.eks. er et nyhedsfeed.

Skærmen er allerede på markedet, og har en pris på 5.569 kroner.

Her er lidt specifikationer på skærmen.

Specifikationer Philips BDM4037UW
LCD panel type VA LCD
Backlight type W-LED system
Panel size 40 inch / 101.6 cm
Aspect ratio 16:9
Optimum resolution 3840 x 2160 @ 60Hz
Viewing angle 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Brightness 300 cd/m²
Display colors 1.07 billion colors
Picture enhancement SmartImage
MHL 1080P @ 60Hz
Convenience
 • Built-in Speakers: 5 W x 2
 • MultiView: PBP (4x devices), PIP (2x devices)
 • User convenience: SmartImage, Multiview, User, Menu, Power On/Off
 • Control software: SmartControl
 • Other convenience: Kensington lock, VESA mount (100x100mm)
 • Plug & Play Compatibility: DDC/CI, MacOS, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7
Connectivity
 • Signal Input: VGA (Analog ), DisplayPort x 2, HDMI (1.4) – MHL x 1, HDMI (2.0) – MHL x 1
 • USB: USB 3.0×4 (1 w/fast charging)*
 • Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
 • Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out
Stand Tilt: -5/10 degree
Sustainability
 • Environmental and energy: EnergyStar 7.0, RoHS
 • Recyclable packaging material: 100 %
 • Specific Substances: Mercury free, Lead free
Compliance and standards Regulatory Approvals: WEEE, CECP, PSE, VCCI, BSMI, CE Mark, cETLus, CU-EAC, EPA, FCC Class B, ICES-003, J-MOSS, KUCAS, PSB, RCM, SASO, SEMKO, TUV Ergo, TUV/GS, UKRAINIAN, MEPS

Læs også:

Knald på farverne i nye headset fra Philips Sommeren er over os, og mange af os kommer til at rende rundt med headsets i ørene når vi lytter til vores favoritmusik. Så hvorfor ikke forene den go...
Kæmpestor UHD-kvalitetsskærm fra Samsung Her gik vi og troede at vores flotte 27” iMac havde en stor skærm, men sammenlignet med UD970 fra Samsung er den nærmest lidt lille at kigge på. UD...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?