D-Link øger hastigheden og dækningen i nye routere

Netværksveteranen D-Link har lige sendt to nye højhastighedsroutere på gaden. De er specielt rettet mod HD-streaming og online gaming

Vi ved det godt – der bliver stadig større krav til vores routere. Film skal være i 4K-kvalitet, musik streames hele tiden, og spil flytter i stigende grad online, og det er ikke få data der bliver hentet når der games online.

Det stiller krav til routerne, og de store routerproducenter har længe gjort deres for at få routeren endnu hurtigere, og D-Link har da også to nye routere klar, og vanen tro har de givet dem nogle helt specielle navne; DIR-878 EXO AC1900 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit og DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit. Prøv lige at sige dem to gange hurtigt efter hinanden.

Men hvad får du så i de to routere? Jo D-Link skriver om de nye routere:

De to routere byder på lynhurtig Wi-Fi til den kræsne bruger, der vil have mulighed for at streame 4K-film og game, overføre store filer og være på nettet på flere platforme – samtidig. Begge Wi-Fi Gigabit-routere er udstyrede med MU-MIMO (Multiple User-Multiple Input Multiple Output) med Advanced AC SmartBeam, og den banebrydende 802.11ac Wave 2-teknologi giver routerne en kombineret trådløs hastighed på op til hhv. 1,9 Gb/s og 2,533 Gb/s.

MU-MIMO-teknologien gør, at routerne er i stand til at sende og modtage enorme mængder data til og fra forskellige enheder på samme tid, og på den måde markant forøge både throughput og reaktionsevnen. Samtidig sikrer Advanced AC SmartBeam, at det trådløse signal styres derhen, hvor det kan gøre den største forskel for den trådløse rækkevidde.

Det lover D-Link om routerne:

  • Bedre Wi-Fi til flere enheder – 802.11ac-teknologi på 5 GHz-båndet giver bedre throughput til alle trådløse enheder.
  • Servicekvalitet – Med den indbyggede QoS-motor (Quality of Service) prioriteres trafikken, så den type netværkstrafik, der bruges mest (fx gaming-trafik), modtager optimal båndbredde.
  • Optimeret ydeevne og bedre driftssikkerhed – Dual-band-teknologi med Smart Connect fordeler trafikken over to dedikerede Wi-Fi-frekvenser.
  • Stabil kabelydelse – 10/100/1000 Gigabit Ethernet-indgange til netværkstilsluttet datalager (NAS) og spillekonsoller.
  • Nem at sikre – Med Wi-Fi Protected Setup (WPS) er det nemt at oprette krypterede trådløse forbindelser mellem routerne og nye enheder. Den indbyggede firewall sikrer fuld kontrol med adgangstilladelser og beskytter mod angreb.

Del filer på et splitsekund – en Super Speed USB 3.0-indgang og en USB 2.0-indgang på DIR-882 giver mulighed for nem deling af dokumenter, film, billeder og musik på tværs af hele hjemmenetværket.

Læs også:

Victoriansk action med steampunk-fortegn Sonys helt store spiltitel til PlayStation 4 denne vinter byder på victoriansk steampunk action. Ready at Dawn har forsinket The Order: 1886 indtil fl...
Battlefield: Hardline kommer til marts 2014 var året, hvor fans af Battlefield måtte leve uden et nyt kapitel i serien. Electronic Arts og Visceral Games besluttede, baseret på feedback fra...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2012 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?