Dit ansigt er dit eget

Facebook har netop tabt retten til at bruge biometriske data fra brugernes billeder – i Californien altså

facebook selfie

Verdens største sociale netværk, Facebook, begyndte for ikke så længe siden, at indsamle biometriske data fra billeder brugerne uploadede til deres væg. De data blev så sammenholdt med de tags folk havde brugt på billederne, og derefter ville Facebook så selv komme med forslag til tags på nye billeder brugerne uploadede.

Men det må de ikke længere, i Californien altså. Der har netop kørt en retssag hvor Illinois Biometric Information Privacy Act (BIPA), har anklaget Facebook for ulovligt at indsamle og gemme biometriske data taget fra billeder.

Facebook selv hævdede at brugerne havde accepteret det i aftalen med Facebook, men nu er der faldet dom, og den siger klart at Facebook ikke må indsamle, gemme og bruge biometriske data fra brugernes billeder.

Om det ændrer meget for Facebook uden for Californien vides ikke, ej heller om sagen blive anket. Men det åbner op for en række potentielle søgsmål både i resten af USA og i Europa.

Ydermere så kan det muligvis få konsekvenser for den forventede kamera app som Facebook forventes at lancere (http://www.techweekeurope.co.uk/workspace/facebook-standalone-camera-app-report-190796), hvor tanken er at brugerne skal kunne uploade billeder direkte fra app’en til deres væg på Facebook.

Læs også:

10 sikkerheds-apps du bør have til iPhone 7 Der er ingen tvivl om, at det er smart at data så let overføres til en ny iPhone, men det er også et meget attraktivt område for hackere gå efter, for...
Enkel og sikker overvågning af hjemmet Overvågning af hjemmet med webcams er ikke noget nyt, det har vi kunne gøre med webcams i rigtig mange år. Men det var som regel noget der var besværl...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1749 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?