Fantastisk lyd i Panasonic HD10

Hvis du er til lyd i ekstraordinær høj kvalitet hvor komforten ligeledes er suveræn god, så læs med her. Panasonic har sendt et headset på gaden, og vi tøver ikke med at udnævne det til det bedste vi har testet i år

Panasonic HD10

Det handler om lyd, lyd og atter lyd. HD10 fra Panasonic er ikke et headset til gameren, det er ikke et headset du kobler til din computer og så sidder og hører musik fra Youtube. Det er det headset du tager på, når du vil sidde stille og roligt ned, sætte din favoritmusik på, lukke øjnene og så ellers bare nyde musikken.

Headsettet er hvad det gør sig ud for at være – et ’over the ear’ headset, som er bygget til den kræsne musiknyder, ham der ikke gider forvrængninger, en svag eller overstyret bas, en diskant der skratter og en mellemtone der er mudret.

HD10 bliver markedsført som et High Resolution headset, hvor fokus har været på at levere den bedst tænkelige musik, og samtidig holde den maksimale komfort.

Brugsmæssigt set er der absolut ingen dikkedarer med HD10. Det er (naturligvis) ikke et bluetooth-headset (den lydkvalitet som HD10 leverer tvivler vi stærkt på kan leveres via bluetooth), og der medfølger to forskellige ledninger, en med mini-jack til mini-jack og et med mini-jack til jack.

Det betyder at du kan tilslutte det både til din smartphone/medieafspiller og til et musikanlæg med de større jack-stik.

Det betyder også at du er nødt til at sidde relativ tæt på din lydkilde, for de to ledninger er knapt 1,5 meter. Det er nu forståeligt nok, for længere ledninger betyder en signaldegradering som de ægte audiofile muligvis vil kunne fornemme.

Årets bedste lyd

Vi har testet headsets der er dyrere end HD10, faktisk nogle der koster mere end det dobbelte, men vi har ikke testet et headset der er bedre, lydbilledet er imponerende godt, uanset hvilken musiktype vi afspillede.

Vi kastede os derfor over vores testsuite af musik, som består af musik lige fra klassisk, over vokal- og popmusik, til jazz, blues og eksperimental musik.

Fra det sekund vi hørte de første spæde toner i HD10 var vi solgt – det var som at være der selv.

Vi blev præsenteret for en bas der både havde den helt dybe del af frekvensspektret og som stadig kunne levere de skarpe ”snap” lyde som vi gerne hører i en bas.

Samtidig så formåede HD10 at levere en mellemtone der både var klar og sprød, og hvor alle nuancerne var med. Det gjorde det specielt fedt at lytte til musik med mange vokaler, men mellemtonen lægger også en god bund i musik der ikke har så mange dybe instrumenter med dig.

Diskanten imponerede for vildt. Super skarp diskant der ikke glemte en tone, den afrundede hele lydbilledet godt og selv de små fine lyde fra diskanten gik flot igennem. Det betød at f.eks. musik hvor klaveret er et vigtigt instrument kom det virkelig til sin ret.

Gennem hele vores test formåede HD10 at imponere os rent lydmæssigt. Headsettet leverer det mest komplette lydbillede vi længe har hørt, og det er stort set som at være der selv.

Alle musikkens små detaljer er med, og det gør det til en sjælden nydelse at lytte til HD10. Det er længe siden vi har haft lysten til bare at sidde i lænestolen, lukke øjnene og bare lytte til musikken, men den lyst fik vi ret hurtigt med HD10. Lyden bringer os helt op på stolene.

Et klassisk design

Design er i høj grad en smagssag, og her på redaktionen kan vi godt lide når funktion og klassisk design går op i en højere enhed.

HD10 har et meget klassisk design, ørepropperne er store og går fint rundt om vores øre, og bøjlen rundt om hovedet ligger behageligt uden vi tænker over den.

Når man umiddelbart kigger på HD10, så er der ikke noget der skriger high-end headset, men når du tager fat i det, er du slet ikke i tvivl om at bygge kvaliteten er i top. Det er et meget robust headset uden nogle svage punkter, og det kan vi rigtig godt lide.

Men designet skal også tage højde for, at ergonomien er på plads, så headsettet sidder godt på hovedet. Her leverer Panasonic også varen. Headsettet sidder umiddelbart rigtig godt på hovedet, og lyttebøfferne kan drejes så de kan tilpasse sig din hovedform.

Men, og her er en lille genialitet, lyttebøfferne kan også skydes frem og tilbage i forhold til bøjlen. Det er smart, for hvis du finder en god placering af hovedbøjlen, så er det ikke nødvendigt der den bedste position for lyttebøfferne er. Men nu kan du altså beholde den optimale position for bøjlen og samtidig flytte på lyttebøfferne, så dit headset sidder optimalt. Vi er helt vilde med den detalje.

Lidt om teknikken

Panasonic opnår denne fantastiske lyd, ved at udstyre lyttebøfferne med masser af små detaljer og finesser.

De er blandt andet udstyret med 50mm HD driver-enheder, som faktisk består af hundredevis af materialelag. Derved har Panasonic en membran der kan levere lyd med det samme, og i en meget høj opløsning. Eller sagt på mere jævnt dansk – der kan virkelig flyttes luft.

Men samtidig har Panasonic udstyret HD10 med en anti-vibrationsramme, så uønskede vibrationer bliver fjernet eller minimeret. Derved kommer headsettet endnu et skridt tættere på den originale lyd.

Opsamling

Der er ingen tvivl om at vi er begejstrede. Dette headset er klart årets bedste, det leverer en super god lyd, som man bare har lyst til at blive ved med at lytte til. Samtidig er det behageligt at have på, så selv efter flere timer, har man ikke lyst til at tage det af. Godt gået Panasonic, og velkommen i Platinum-klubben.

Produktinformation

  • Navn: RP-HD10
  • Producent: Panasonic
  • Driver: 50 mm
  • Frekvensområde: 4-50.000 Hz
  • Impendans: 18 ohm
  • Følsomhed: 92 db/mW
  • Type: Over the Ear
  • Vægt: 320 gram (uden ledning)
  • Pris: Set til kr. 1.300 kroner
  • Mere information hos Panasonic

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%Tech-Test-wide-RGB-platinium_small

Vi er imponerede over at vi kan få så fantastisk god lyd i et headset til under 1.300 kroner. HD10 levere et komplet lydbillede i super høj kvalitet, der er absolut ingen forvrængning selv ikke ved afspilning ved høj lydstyrke. Samtidig er komforten i top, hvilket alt i alt skaber den optimale oplevelse når man skal lytte til musik.

About Lars Bennetzen 3851 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?