Første Java 0-day angreb i to år, er rettet mod Nato og USA’s forsvarsorganisation

Forskere hos Trend Micro har identificeret et nyt angreb, der er fokuseret mod såkaldte højt profilerede , følsomme mål

trend micro

I øjeblikket bliver der afviklet en såkaldt ’kampagne’, et større angreb mod forskellige mål i hele verden. Denne kampagne har fået navnet Pawn Storm, og er rettet mod højt profilerede, følsomme mål.

Trend Micro Smart Protection Network har i denne kampagne identificeret email-beskeder, der er målrettet mod Nato-medlemmer såvel som folk i USA’s forsvarsorganisation.

På deres blog skriver Trend Micro, at dette nyeste angreb også er bemærkelsesværdigt, fordi det bliver udført ved at bruge en ny upatchet sårbarhed i Oracles Java. Det skulle så gøre angrebet til den første 0-day sårbarhed mod Java siden 2013.

Hvad kan virksomheder såvel som private så gøre? Jo – indtil der kommer en patch (som Oracle sikkert arbejder som gale på at få ud), så anbefaler Trend Micro at man slår Java fra.

Læs også:

Malware kan inficere firmware på Mac-computere I disse dage løber sikkerhedskonferencen Black Hat af staben i Las Vegas, og her fremviser de to sikkerhedseksperter og forskere, Xeno Kovah og Corey ...
Ny ransomware låser din computer totalt Den største trussel mod it-sikkerheden i dag er ransomware, der tager folks data som gidsel. Folk der rammes af ransomware bliver afpresset et beløb, ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?