Første Java 0-day angreb i to år, er rettet mod Nato og USA’s forsvarsorganisation

Forskere hos Trend Micro har identificeret et nyt angreb, der er fokuseret mod såkaldte højt profilerede , følsomme mål

trend micro

I øjeblikket bliver der afviklet en såkaldt ’kampagne’, et større angreb mod forskellige mål i hele verden. Denne kampagne har fået navnet Pawn Storm, og er rettet mod højt profilerede, følsomme mål.

Trend Micro Smart Protection Network har i denne kampagne identificeret email-beskeder, der er målrettet mod Nato-medlemmer såvel som folk i USA’s forsvarsorganisation.

På deres blog skriver Trend Micro, at dette nyeste angreb også er bemærkelsesværdigt, fordi det bliver udført ved at bruge en ny upatchet sårbarhed i Oracles Java. Det skulle så gøre angrebet til den første 0-day sårbarhed mod Java siden 2013.

Hvad kan virksomheder såvel som private så gøre? Jo – indtil der kommer en patch (som Oracle sikkert arbejder som gale på at få ud), så anbefaler Trend Micro at man slår Java fra.

Læs også:

Exploit Kits snart en saga blot Exploit kits står over for en usikker fremtid, ifølge F-Secures nye Threat Report for 2015. Rapporten, der blev offentliggjort i fredags, beskriver de...
E-mailsvindel eksploderer i sommerferien I en pressemeddelelse fortæller CSIS Security Group, at vi går en tid i møde, hvor risikoen for e-mailsvindel er større end på andre tider af året. ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1791 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?