Gammel trådløs gaming-mus bliver endnu mere trådløs

Logitech støver en gammel mus af og gør den kompatibel med en musemåtte, der kan oplade den trådløst. Resultatet er et skønt, trådløst partnerskab, hvor den ene part byder på nytænkning, mens den anden forbliver en gammel traver.

Du er tilgivet, hvis du klør dig i nakken, når du kaster dit øje på G903 Wireless Gaming Mouse og G900 Chaos Spectrum. Logitech har ikke ændret synderligt på G903 i forhold til forgængeren, og begge trådløse mus ligner hinanden til forveksling – også hvad angår specs og funktioner. Dog udskiller G903 sig på ét væsentligt punkt; den kan oplades trådløst!

Kan du spotte forskellen mellem de to mus?

Kan du spotte forskellen mellem de to mus?

Kan du gætte, hvem jeg er?

Der er ikke tale om en genudgivelse af den efterhånden to år gamle G900-mus, selvom de ligner hinanden til forveksling. Prøv at se om du kan se forskel på de to mus. G903 er nærmere en videreudvikling af G900 – om end marginalt.
G903 er stort set identisk med forgængeren, når det kommer til specifikationerne. Begge har en opløsning på 200-12.000 dpi, hvilket betyder, at de kan bevæge cursoren hurtigere, end du egentlig har brug for. Reaktionsevnen er den samme ligesom holdbarheden på 50 millioner klik. Endelig har du muligheden for at tilpasse begge til venstrehåndede ved at lade de to knapper i venstre side skifte til højre. Med sine 110 gram er G903 en anelse tungere end G900, og du har muligheden for at smækket et 10 grams blylod i bunden af G903, så den bliver lidt tungere.

Hvilken mus er G900 Chaos Spectrum, og hvilken er G903?

Hvilken mus er G900 Chaos Spectrum, og hvilken er G903?

Kan overleve dit rendezvous med en 12-årig

G903 er en skøn mus, hvilket er heldigt, eftersom den er Logitechs flagskib indenfor gaming-mus.

Flagskibet er både robust, brugervenlig og har et dejligt, futuristisk design. Størrelsesmæssigt passer musen til en lille/mellemstor håndflade. Jeg har ikke den største bjørnelap i verden, så dimensionerne passer mig helt fint, i det jeg kan nå alle knapper uden at skulle løfte hånden fra museryggen.

IMG_20180117_234809

G903 er lavet af hård plastik, der kan tåle temperamentsfuld adfærd, når du får næv i Call of Duty: WWII eller Heroes of the Storm for femte gang i træk af en 12-årig med en dårlig vinderattitude. Jeg savner lidt lækkerhedsfornemmelse i form af gummibeklædning i siderne eller på museryggen, så musen ville ligge mere fast i min hånd, når håndfladen begynder at svede.

Musen har i alt 10 knapper, hvoraf to er placeret i venstre side. Alle knapper kan programmeres, hvis du henter Logitech Gaming Software på nettet. Sideknapperne er godt placerede, fordi min tommelfinger har nem adgang til dem. Personligt foretrækker jeg, at knapperne bruges til at bladre med mellem sider på internettet, men de kan ligeså godt bruges til at justere dpi’en i dine skydespil. Eller du kan bruge standardindstillingerne og bruge de to dedikerede knapper på museryggen til at justere cursorens hastighed.

Logitech Gaming Software lader dig ændre på de sædvanlige indstillinger, såsom lys i scrollhjul og musens bagende, ligesom du kan optage forskellige tastesekvenser og anvende dem på den museknap, du foretrækker. Justeringer og programmering er ganske nemme, eftersom driveren er brugervenlig og giver et godt overblik over funktionerne. Men du finder ingen revolutionerende muligheder her – alt er set før.

Logitech-G903-driver-interface-4

Perfekt forbindelse, upåklagelig reaktionstid

G903 egner sig til dine FPS’er. Du kan også bruge musen til dine strategispil og MOBA’er, hvor det også kan være en fordel at justere dpi’en på farten. Musen er præcis i sine bevægelser, og hver eneste klik eller ryk bliver øjeblikkeligt registreret og overført til mine spil.

Når jeg skal storme åbne marker eller gader i Call of Duty: WWII, er det nemt og hurtigt at bladre mellem sigtekornets hastighed, så jeg hurtigt kan orientere mig og reagere på fjendens kugleregn i forskellige retninger. Samtidig kan jeg hurtigt sænke hastigheden, når jeg skal sigte på et mål fra lang afstand og har brug for et roligt sigtekorn.

Mange gamere sværger fortsat til kablede mus, fordi de frygter forsinkelser i reaktionstiden på grund af lag. Jeg oplever overhovedet ingen forskel mellem den trådløse G903 og en almindelig kablet mus. Ingen forsinkelse og ingen lag.

Bruger jeg G903 på en træbordplade larmer de hårde gummifødder en smule, men det er til at leve med, fordi musen glider rimeligt friktionsløst henover overfladen.

3xZm9mrNAq663GFvfvgQfU

Langsom, men kontinuerlig opladning

G903 understøttes af Logitech PowerPlay, der er en elektronisk musemåtte, som oplader musen uden at bruge ledning. Logitech er, så vidt jeg ved, de første på markedet med en musemåtte, der gennem elektromagnetisk resonans kan oplade en gaming-mus.

PowerPlay tilsluttes din computer via USB. Når dette er gjort behøver du ikke engang at tilslutte G903, da musemåtten sørger for forbindelsen mellem computer og mus. Så længe musemåtten er tilsluttet, er musen det også.

Selve opladningen af G903 tager en del timer, fordi den elektromagnetiske styrke ikke er synderlig høj, hvilket er helt forståeligt, da du også skal kunne være i nærheden af PowerPlay uden fare for helbredet. Omvendt behøver det ikke at gå hurtigt med opladningen, da musen konstant befinder sig på musemåtten – og dermed ikke løber tør for strøm.

IMG_20180117_130540

Musemåtten har to forskellige overflader; en hård og en blød. Personligt foretrækker jeg den bløde stofoverflade fremfor den hårde plastikoverflade, selvom der er mere friktion på stofoverfladen. Plastikkanten på den hårde overflade skærer lidt i underarmen, når jeg bevæger musen, og det bliver irriterende i længden.

PowerPlay er, som stort set alle andre musemåtter, et behageligt underlag, der gør brugen af G903 en mere gnidningsløs oplevelse. Opladningsfunktionen er godt tænkt og ekstrem brugbar, hvis du bruger din mus flere timer om dagen.

Herligheden koster kr. 1.000, og det er naturligvis mange penge at smide efter en musemåtte med opladningsfunktion og LED-belysning, når du ligeså godt kan oplade G903 med et USB-kabel natten over. Er du omvendt hardcore gamer, eller har du blot hang til nye gimmicks, der gør livet lidt lettere, er PowerPlay bestemt noget for dig.

Produktinformation

  • Navn: G903 Wireless Gaming Mouse
  • Producent: Logitech
  • Forbindelse: 2,4 GHz trådløs forbindelse eller USB-kabel
  • Sensortype: PMW3366
  • Antal knapper: 9
  • Set til: Kr. 1.137
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 75 %

Logitech G903 Wireless Gaming Mouse er en opdatering af G900 Chaos Spectrum-musen uden banebrydende forbedringer. Den eneste nævneværdige ændring er muligheden for at oplade musen trådløst, og mens du spiller – forudsat du køber PowerPlay-musemåtten. Skal du investere i begge dele lander du på den nordlige side af kr. 2.000. Til gengæld får du en virkelig god og præcis mus til skydespil, som både er robust og har et fedt design. Dog irriterer det mig, at Logitech lancerer en mus, der er funktionelt og designmæssigt identisk med sin toårige gamle forgænger.

Læs også:

Nyt udstyr til gameren fra Logitech, et mekanisk t... Det er nogle ret spændende nye produkter til gameren som Logitech lige har sendt på gaden. G603 Lightspeed Wireless Gaming Mouse er næste generation a...
Øget køreglæde hvis du finder løsningen Hører du til folkefærdet, som synes, det er møgirriterende at styre en Shelby GT med en controller eller piletaster? Hvis du ligesom os går op i køres...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?