Garmin VivoSmart HR: 890 kroner

vivosmart hr

Garmin VivoSmart HR er klart helt ude i periferien af, hvad vi kan tillade os at kalde et SmartWatch. Det er primært en aktivitetstracker, et løbeur, som dog også kan vise klokken og derved lige præcist placerer sig i vores brede definition af, hvad et smart ur egentlig er. Men indrømmet – vi strækker den definition til grænsen her.

Rent designmæssigt er der ikke meget at komme efter her. VivoSmart HR er et klassisk armbånd, der minder om alle de smarte armbånd vi har set på markedet. Et aflangt display giver dig klokken, din puls og tilsvarende, og så er der ellers ikke andet at kommer efter.

Der er som sådan ikke flere urskiver at vælge imellem, men du kan vælge mellem et par forskellige måder at vise klokken på.

Det hele virker fint, og VivoSmart HR er dejlig diskret når den sidder på håndleddet.

Men Garmin har altså deres udfordringer når det kommer til opladning. Her skal VivoSmart HR klipses ned i en lille holder, der i den anden ende har et usb-stik. Så igen skal vi enten dedikere en usb-port på computeren, eller finde en adapter til stik så uret kan lades op. Kom nu venner – kan vi ikke snart finde en måde at lave en standardoplader?

garmin vivosmart

Opsætning og betjening

Som tilfældet også er med Forerunner 235, så kan VivoSmart kobles sammen med både en iPhone og en Android-enhed, og selve parringen er let, om end det tager længere tid end vi havde forventet. Der er en del ventetid under parringen.

Igen er tilfældet så, at der ikke kan installeres yderligere apps her. Du må nøjes med det Garmin har lagt ind i VivoSmart.

Overordnet set er der ikke de store problemer med at få parret smartphone og ViviSmart. Men vi oplevede et par gange, at uret genstartede og krævede en ny parring – hvilket irriterede os en del. Præcist hvorfor det skete skal vi lade være usagt, men det skete altså – underligt.

Langt de fleste indstillinger kan du klare direkte på uret, men du kan også vælge at foretage dem i app’en, hvilket er lidt lettere – displayet er ikke ret stort på VivoSmart. Appen er så et godt sted at få overblik over din aktiviteter, og det er også her du lettest kan vælge hvilken retning

Uret betjenes ved at swipe på den lille skærm, og så er der også en enkelt, diskret, knap som du skal klikke på, hvis du vil ind i systemmenuen. Her kan du blandt andet komme til de generelle indstillinger, sætte alarmer op, komme ind i bluetooth-menuen og meget mere.

Det er super let at navigere rundt i VivoSmart, og selvom du nogle gange skal swipe mange gange for at finde den menu du leder efter, så er de arrangeret logisk, og du vænner dig hurtigt til menuen.

Helt generelt så har Garmin tænkt sig godt om med navigationen på VivoSmart, den elegance skulle de så have taget med over til Forerunner 235, hvilket de så desværre ikke har gjort.

Hverdagens fordele

VivoSmart er og blive en aktivitetstracker, med en anelse funktioner fra SmartWatch-verdenen. Det vidste vi naturligvis godt fra start af, og derfor kommer det heller ikke til at trække ned i denne anmeldelse.

Uret kan umiddelbart tracke løb, kardio-træning og ”andet”. Men den måler også din puls i løbet af dagen, dine skridt og tjekker dit søvnmønster. Som tilfældet også er med Forerunner 235, så er det en fortrinlig analyse af søvnen du får leveret.

Det er lidt ærgerligt, at der er så få ting ViviSmart HR kan tracke når det kommer til træning – her kunne vi godt bruge ting som cykling og vægttræning bare for at komme med et par forslag – måske det kommer i fremtidige versioner.

Udover at vise tiden, så kan VivoSmart HR også komme med notifikationer på skærmen, så hvis du får en sms eller mail, så kan du se det på VivoSmart HR.

Bortset fra det, så er der ikke specielt mange smarte funktioner i uret, men til en pris under 1.000 kroner synes vi faktisk umiddelbart at man får rigtig meget for pengene.

Meget lille skærm

VivoSmart HR er et meget lille og elegant armbånd, men det betyder også at skærmen ikke er ret stor. Resultatet er at alt der vises på skærmen også står med relativ lille skrift. Når der vises klokkeslæt og tidstagning, så er skriften noget større og det hjælper en del, men alt andet er skrevet meget småt.

Skærmen er kontant tændt, men fordi den bruger en strømbesparende lcd-teknologi, så er der ikke noget lys i skærmen. I dagslys er det ikke noget problem, men om aftenen er det ofte nødvendigt at tænde for skærmens lys for at kunne aflæse den. Heldigvis er den funktion til rådighed og relativ let at nå.

Designmæssigt er skærmen fin, men for en person der har passeret 50 år, så kan den være ret svær at læse.

Men vi er glade for at skærmen er berøringsfølsom, og at hovedparten af navigationen finder sted direkte på skærmen.

Imponerende batterilevetid

Det er svært at argumentere mod en batterilevetid som på Garmin VivoSmart HR. Uanset hvor meget vi belastede den, så gik der som minimum fem dage inden vi havde drænet uret for strøm. Hvor længe batteriet ville holde, hvis vi ikke trænede med det hver dag, tør vi næsten ikke tænke på.

Det var heller ikke noget problem at lade den op igen – en times tid i stikket og den var klar til brug igen.

Produktinformation

 • Navn: Garmin VivoSmart HR
 • Producent Garmin
 • Skærmstørrelse: 25,3 x 10,7 mm
 • Skærmopløsning: 168 x 68 pixel
 • Hukommelse: Ikke angivet, men rigeligt til en uges data
 • Vandtæt til 5 atmosfære
 • Trådløse forbindelser: Bluetooth
 • Sensorer: Pulsmåler, accelerometer, skridtmåler
 • Batteri: Op til 5 dage ved almindelig brug
 • Pris: Set til kr. 890 kroner
 • Mere information hos Garmin

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Garmin VivoSmart HR er en fortrinlig aktivitetstracker, men ikke noget overbevisende SmartWatch. Bare en ting som den meget lille skrift gør at det er svært at læse notifikationer på skærmen.

Samtidig er det begrænset hvor mange ting man manuelt kan tracke, og der savnede vi lidt flere valg.

Men designet er pænt og enheden kører imponerende langt på en opladning. Et ganske fint produkt, der dog ikke er prangende på nogen måde – hvilket også afspejles i prisen.

Læs også:

TEST Appel Watch Series 3: Godt smartwatch blev li... Jeg har tidligere kigget på Apples smarte ur, Apple Watch Series 2, og den gang var jeg begejstret for uret, og den opdaterede version, Series 3, er j...
Huawei Watch: 2.500 kroner Kinesiske Huawei er nok mest kendt for deres smartphones, men de producerer også wearbles, herunder Huawei Watch. Uret er et meget klassisk ur på r...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1978 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?