Google dropper deres tablet, Pixel C, til fordel for Chromebooks

Søgegiganten har stor succes med deres Pixel smartphone, men det er ikke gået helt så godt for deres tablet, og derfor dropper de nu Pixel C til fordel for deres Chromebooks

Pixel C er Googles forretnings tablet, og nu har de så stoppet salget af den. Men Google lover at de stadig vil supportere enheden.

Googles beslutning om at droppe Pixel C blev opdaget da Android Police opdagede at Pixel C pludselig var fjernet fra Google Store, i stedet var der henvisning til PixelBook.

Resultatet er at Google ikke længere sælger Android-baserede tablets, men i stedet satser på deres ChromeOS-baserede enheder.

Pixel C blev lanceret tilbage i september 2015 og det var oprindeligt tanken at den skulle konkurrere mod, og helst slå, Microsoft Surface Pro og iPad Pro.

Enheden er ellers, rent hardwaremæssigt, spændende. Den har en 10,2” skærm og kan udstyres med et magnetisk fuldstørrelse tastatur.


Læs også:

Alvorlige sårbarheder i mere end 900 millioner And... På sikkerhedskonferencen Def Con 24 har Check Point netop annonceret at de har opdaget fire nye alvorlige sårbarheder, der påvirker mere end 900 milli...
Huawei rykker op på listen over verdens mest værdi... Værdien af de 100 firmaer der optræder på Forbes liste over de mest værdifulde firmaer i verden er imponerende. For andet år i træk er Huawei med på l...

Den havde en quad-core Nvidia Tegra X1-processor, en Intel Maxwell GPU og 3GB RAM, og usb-c-forbindelser.

Først var det 32GB-enheden af Pixel C der blev fjernet fra hylderne, og nu er 64GB-versionen så også fjernet. Men den kunne ikke for alvor klare sig mod Microsoft Surface Pro eller iPad Pro, ikke mindst fordi den ikke – i starten – havde understøttelse for multitasking.

Google har så droppet Pixel C og satser i stedet for Pixelbook, der er en lille tablet der i stedet kører på Chrome OS, har Google Assistant og de traditionelle apps fra Google Play.

PixelBook er kun 10,3 mm tyk, fremstillet i aluminium og vejer kun 1,1kg. Skærmen er på 12,3” og PixelBook har en Core i5 eller i7-processor, 8/16GB ram og fås med SSD på 128GB, 256GB eller 512GB.

Læs også:

Google beskytter mod farlige downloads Googles budskab er klart - du bør kunne surfe på nettet uden at være bange for, at du bliver udsat for malware eller hackerangreb. Deres 'Beskyttet br...
Du er måske en cyberterrorist Det handler om den teknik, der kaldes for 'Google Dorking', hvor du ved hjælp af avancerede søgeteknikker er i stand til at finde informationer, der i...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2006 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?