Google dropper deres tablet, Pixel C, til fordel for Chromebooks

Søgegiganten har stor succes med deres Pixel smartphone, men det er ikke gået helt så godt for deres tablet, og derfor dropper de nu Pixel C til fordel for deres Chromebooks

Pixel C er Googles forretnings tablet, og nu har de så stoppet salget af den. Men Google lover at de stadig vil supportere enheden.

Googles beslutning om at droppe Pixel C blev opdaget da Android Police opdagede at Pixel C pludselig var fjernet fra Google Store, i stedet var der henvisning til PixelBook.

Resultatet er at Google ikke længere sælger Android-baserede tablets, men i stedet satser på deres ChromeOS-baserede enheder.

Pixel C blev lanceret tilbage i september 2015 og det var oprindeligt tanken at den skulle konkurrere mod, og helst slå, Microsoft Surface Pro og iPad Pro.

Enheden er ellers, rent hardwaremæssigt, spændende. Den har en 10,2” skærm og kan udstyres med et magnetisk fuldstørrelse tastatur.


Læs også:

Over 1 million Google-konti hacket af ny Android v... Så er den gal igen, denne gang er det en ny variant af en Android-virus der har fået alarmklokkerne til at ringe hos sikkerhedsfirmaet Check Point Tec...
Send SMS’er fra din pc Der findes både betalingstjenester og gratis apps, der gør det muligt at sende SMS-beskeder fra computeren. Så slipper man for at hive mobilen frem, o...

Den havde en quad-core Nvidia Tegra X1-processor, en Intel Maxwell GPU og 3GB RAM, og usb-c-forbindelser.

Først var det 32GB-enheden af Pixel C der blev fjernet fra hylderne, og nu er 64GB-versionen så også fjernet. Men den kunne ikke for alvor klare sig mod Microsoft Surface Pro eller iPad Pro, ikke mindst fordi den ikke – i starten – havde understøttelse for multitasking.

Google har så droppet Pixel C og satser i stedet for Pixelbook, der er en lille tablet der i stedet kører på Chrome OS, har Google Assistant og de traditionelle apps fra Google Play.

PixelBook er kun 10,3 mm tyk, fremstillet i aluminium og vejer kun 1,1kg. Skærmen er på 12,3” og PixelBook har en Core i5 eller i7-processor, 8/16GB ram og fås med SSD på 128GB, 256GB eller 512GB.

Læs også:

Nu taler Google dansk ”Google Assistent er fra i dag tilgængelig på dansk til både Android og iOS. Ved at bruge Google Assistent lærer assistenten at forstå og afkode bruge...
Hvordan Android stoppede mig fra at forlade min iP... Nuvel, jeg ved godt at jeg kan lyde som en Android-hader, eller om nogen vi, en Apple fan-boy. Jeg kan også godt se hvorfor nogen tænker sådan. Jeg er...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1911 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?