Google dropper deres tablet, Pixel C, til fordel for Chromebooks

Søgegiganten har stor succes med deres Pixel smartphone, men det er ikke gået helt så godt for deres tablet, og derfor dropper de nu Pixel C til fordel for deres Chromebooks

Pixel C er Googles forretnings tablet, og nu har de så stoppet salget af den. Men Google lover at de stadig vil supportere enheden.

Googles beslutning om at droppe Pixel C blev opdaget da Android Police opdagede at Pixel C pludselig var fjernet fra Google Store, i stedet var der henvisning til PixelBook.

Resultatet er at Google ikke længere sælger Android-baserede tablets, men i stedet satser på deres ChromeOS-baserede enheder.

Pixel C blev lanceret tilbage i september 2015 og det var oprindeligt tanken at den skulle konkurrere mod, og helst slå, Microsoft Surface Pro og iPad Pro.

Enheden er ellers, rent hardwaremæssigt, spændende. Den har en 10,2” skærm og kan udstyres med et magnetisk fuldstørrelse tastatur.


Læs også:

Google klar med Hangouts-klient Selvom Google helst vil have at vi alle lever 24/7 i en browser (og naturligvis helst Chrome-browseren), så gør it-giganten alligevel konstante knæfal...
TEST: iPad 9,7” vs MediaPad M5 Der er ingen tvivl om at den mest udbredte tablet i Danmark, og måske verdenen, er en iPad. Om det så er en iPad Pro, iPad 9,7” eller en ældre version...

Den havde en quad-core Nvidia Tegra X1-processor, en Intel Maxwell GPU og 3GB RAM, og usb-c-forbindelser.

Først var det 32GB-enheden af Pixel C der blev fjernet fra hylderne, og nu er 64GB-versionen så også fjernet. Men den kunne ikke for alvor klare sig mod Microsoft Surface Pro eller iPad Pro, ikke mindst fordi den ikke – i starten – havde understøttelse for multitasking.

Google har så droppet Pixel C og satser i stedet for Pixelbook, der er en lille tablet der i stedet kører på Chrome OS, har Google Assistant og de traditionelle apps fra Google Play.

PixelBook er kun 10,3 mm tyk, fremstillet i aluminium og vejer kun 1,1kg. Skærmen er på 12,3” og PixelBook har en Core i5 eller i7-processor, 8/16GB ram og fås med SSD på 128GB, 256GB eller 512GB.

Læs også:

Første videokik: Ny danskudviklet smartphone med a... Den helt nyudviklede smartphone, ID1, har en totalt ændret brugergrænseflade. Alle apps kan nås med et enkelt swipe med fingeren, og når først den nye...
Googles skjulte (gratis) skatte, del 5 De tre sidste Google tjenester vi kigger på i denne serie er alternative, men viser ganske fint, hvor spændende Google er, og hvor meget du kan med Go...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1791 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?