Gratis sikkerhedsprogram hjælper dig i kampen mod ransomware

Vi håber ikke det sker, men ransomware rammer mange, og det kan også ske for dig. Traditionelt har der ikke været meget at gøre, men Bitdefender vil hjælpe med deres Ransomware Recognition Tool, uden du behøver at betale løsepenge til kriminelle.

It-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender har udviklet et helt nyt program, der kan være en stor hjælp, hvis dine personlige oplysninger bliver taget som gidsel i fremtiden. Det hedder Ransomware Recognition Tool.

Ransomware-angreb har skabt overskrifter siden 2014. Ransomware er en form for cyber-angreb, hvor de kriminelle tager dine personfølsomme oplysninger som “gidsel” ved at kryptere dem. Oplysninger eller vigtige filer bliver låst, og de bliver først åbnet og tilbageleveret, når du har betalt en løsesum. Et af de store problemer ved ransomware-angreb er, at de ofte er svære at gøre noget ved, når de rammer.

Men det gør det nye værktøj fra Bitdefender noget ved. Bogdan Botezatu, Senior Security Analyst hos Bitdefender, siger om det nye redskab:

“Ransomware er en af de mest udbredte og frugtbare aktiviteter for cyber-kriminelle. Risikoen er lille, og gevinsten er stor. Vores nye værktøj er målrettet ofrene for ransomware-angreb, så de kan få deres data tilbage uden at skulle betale løsepenge.”

Ransomware Recognition Tool analyserer de krypterede filer, beskederne fra bagmændene samt de værktøjer, de benytter sig af for at kræve løsepenge fra dig. På den baggrund foreslår programmet, hvad du bør gøre og tilbyder i den forbindelse de fornødne værktøjer, du skal bruge.

Om det rent faktisk kan hjælper kan jeg ikke sige, men Bitdefender er klart et af de meget seriøse indenfor it-sikkerhed, og jeg har tiltro til, at det vil virke i nogle tilfælde, om ikke andet

Programmet skulle være let at benytte for forbrugerne, selv brugere med begrænset it-forståelse. Det er gratis og kan downloades via Bitdefenders hjemmeside.

Læs også:

LG udvider G4-serien med 2 nye smartphones Tech-Test er efterfølgende blevet oplyst at G4 Stylus alligevel ikke kommer med et 13MP kamera i Danmark. Det er kun visse markeder der får et dette k...
Så kom Nexus 6P endelig Den nyeste version af Googles smartphones, Nexus, har fået navnet 6P og bliver fremstillet af kinesiske Huawei, der selv udvikler high-end mobilier so...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?