Headset dedikeret til de audiofile

Den nye version af Sennheiser HD 800 lover forbedret mellemtone- og basgengivelse

HD 800 S

Musikspecialisten Sennheiser er nu klar med en opdatering til deres HD 800, der tidligere har begejstret musikentusiaster over hele verden. Den nye version lover at overgå sin forgænger, specielt med et bedre lydbillede i mellemtone- og basområdet.

Det nye headset har fået navnet HD 800 S, og selvom den har den gennemprøvede transducer-teknologi fra forgængeren og det samme innovative design, så er der sket en del med headsettet.

Sennheiser lover at HD 800 S er udstyret med en ’brilliant diskant, præcis bas og et meget klart lydbillede’. Dette bliver kombineret med et frekvensområdet på 4 – 51.000 Hz, hvilket er noget af det der giver det nye headset et specielt flot lydbillede.

Sennheiser har forbedret lydkvaliteten i HD 800 S, blandt andet ved at gøre brug af en innovativ absorber-teknologi, som forbedrer hørbarheden af højfrekvente lyde ved at neutralisere den såkaldte maskings-effekt, et akustisk fænomen, der forringer lydkvaliteten.

Det er en fænomen der opstår, fordi det menneskelige øre ikke er i stand til at opfatte høje toner med lav lydstyrke samtidig med lavfrekvente lyde, der er væsentlig kraftigere.

Absorber-teknologien sørger for, at energien fra resonanserne absorberes, så man undgår uønskede spidser i frekvensgangen og alle musikkens nuancer forbliver hørbare.

Hjertet i HD 800 S er den samme transducer som også var i HD 800, som med sine 56 mm er den største, der i øjeblikket i dynamiske hovedtelefoner.

Den patenterede ringmembran sørger for at enhver forvrængning er reduceret til et minimum, trods den store størrelse.

HD 800 S skulle derfor have en total harmonisk forvrængning ved 100 dB SPL og 1 kHz på mindre end 0,02%.

Samtidig er headsettet udformet så lydbølgerne rammer øret i en lidt skrå vinkel, hvilket sikrer en særlig naturtro og rummelig lydopfattelse.

HD 800 S er fremstillet af meget eksklusive materialer. Transducerne er f.eks. indfattet i specialfremstillet væv af rustfrit stål. Hovedbøjlen er konstrueret af flere lag kunststof og rustfrit stål, og stikkene er forgyldt for at skabe den bedst mulige kontakt. Ørepuderne er fremstillet af dæmpende kunststof af høj kvalitet, et materiale, der anvendes inden for luftarten som erstatning for metal.

HD 800 S er på vej til det danske marked og prisen kommer til at ligge på den høje side af 12.500 kroner.

Læs også:

Apple AirPods endelig klar til salg i Danmark AirPods skulle være markant anderledes end noget du har set før. Blandt andet parres de med din iPhone ved at du åbner æsken med den og tapper på dem....
Nyt sportheadset fra Philips De to nye headsets fra Philips, eller rettere fra Gibson Innovation der står bag Philips headsets, har fået navnene SHQ7900 og SHQ6500. Begge er vandt...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2041 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?