HTCs nye smartphone tilpasser sig brugeren

HCT har travlt med at lancere nye mobiler, og nu er de klar med deres U-serie, som er udstyret med funktioner der betyder at mobilerne tilpasser sig den enkelte bruger

U-serien består pt. af den nye HTC U Play og flagskibet HTC U Ultra. De har begge et symmetrisk deisgn, hvor for- og bagsiden består af flere lag 3D-kurvet glas, der løber rundt om aluminiumsrammen, og på den måde skaber en glidende overgang mellem glas og metal.

Derved skaber HTC en effekt som betyder at lyset afspejles og farven gengives forskelligt alt efter, hvordan du vinkler mobilen – en meget sjov detalje. HTC kalder det selv for Liquid Surface.

Flagskibsmodellen HTC U Ultra har fire retningsafhængige mikrofoner, og den kan lære at genkende din stemme, selv når den er i dvale. Så med en kommando kan du låse den op, besvare opkald, sende beskeder eller bruge den til håndfri navigation.

Mobilserien bruger sonarteknologi, HTC USonic, til at analysere dit indre øre når du bruger det medfølgnede headset, og derefter tilpasser de lyden derefter. Det kræver dog at headsettet er tilsluttet via USB-C-kablet. 

Både Ultra- og Play-udgaven er baseret på den nye HTC Sense Companion – en personlig assistent der tager ved lære af, hvordan du bruger din smartphone. Den foreslår dig at tage varmt tøj på og køre lidt tidligere på arbejde, når der er varslet snevejr, minder dig om at medbringe en mobiloplader på din forretningsrejse, og sågar foreslå restauranter og reservere pladser til dig når du er på ferie. Det bedste er dog, at den udvikler sig helt naturligt i takt med, at den lærer dig bedre at kende.

Flagskibet er også udstyret med et dobbelt display, så den viser vigtige notifikationer øverst på en separat miniskærm i toppen. 

Uddrag af specifikationer for HTC U Ultra og HTC U Play

 • Fantastisk skærm med høj opløsning
  • Ultra: 5,7″ Quad HD (2560 x 1440) med Gorilla Glass 5

+ 2,05″ miniskærm med 160 x 1040 pixel opløsning til notifikationer

  • Play: 5,2″ Full HD (1920 x 1080) med Gorilla Glass 3
 • Klassens bedste kameraer
  • Ultra: Hovedkamera på 12 MP, UltraPixel 2, optisk billedstabilisator og laser-autofokus, 16 MP frontkamera med 4 MP UltraPixel Plus-funktion
  • Play: Hovedkamera på 16 MP og optisk billedstabilisator, 16 MP frontkamera med 4 MP UltraPixel-funktion
 • Fremragende lyd
  • Ultra: Hi-Res Audio +, HTC BoomSound med Adaptive Audio via HTC USonic*, samt stemmegenkendelse og 3D-lydoptagelse via 4 retningsuafhængige mikrofoner
  • Play: HTC BoomSound med Adaptive Audio via HTC USonic* og lydoptagelse via 2 mikrofoner med støjreduktion
 • Android 7.0 med HTC Sense og HTC Sense Companion – intelligente forslag baseret på, hvad du bruger telefonen til
 • Slank, let og elegant
  • Ultra: 162,41 x 79,79 x 3,6-7,99 mm, 170 g
  • Play: 145,99 x 72,9 x 3,5-7,99 mm, 145 g

Flere oplysninger, priser, tilgængelighed og produktbilleder

HTC U Ultra og U Play kan sidst i 1. kvartal 2017 købes i farven “brilliant black” til en vejl. butikspris på hhv. 5.990 kr. og 3.790 kr. Du kan også købe telefonerne i HTC’s webbutik i et udvalg af farver.

Se de fulde specifikationer for HTC U Ultra her og HTC U Play her.

Læs også:

IFA 2016: Ny smartphone fra HTC Under IFA-messen i Berlin introducerede HTC det seneste medlem af One-serien, HTC One A9s. "HTC One A9s opstod ud fra et ønske om at skabe en smuk ...
Så er Huawei klar med P10 lite Huawei lancerede i sidste måned deres nye flagskibsmodeller P10 og P10 Plus på Mobile World Congress, og nu følger de op med lillebroren P10 lite. En ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2039 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?