Huawei viser fjernstyret Porche

Som den første smartphoneproducent i verden har Huawei brugt en smartphone med kunstig intelligens til at fjernstyre en bil. Det sker på Mobile World Congress med projektet RoadReader, hvor Huawei har transformeret en Porche Panamera til et førerløst køretøj, som ikke kun ser, men forstår sine omgivelser

Bilen kan via smartphonens kunstige intelligens identificere tusindvis af genstande såsom katte, hunde, bolde eller cykler. Derved er det muligt for den at foretage den mest hensigtsmæssige handling i en given situation.

RoadReader-projektet tager med sin genkendelsesmetode derved afsæt i Huaweis nuværende teknologi inden for kunstig intelligens. En teknologi, der allerede er en integreret del af bl.a. smartphonen Huawei Mate 10 Pro, hvis kamera ved hjælp af kunstig intelligens indstiller sig præcis efter billedets motiv for at opnå det bedste resultat.

Hvor de fleste eksisterende selvkørende biler er afhængige af en chip skabt til formålet og af en tredjepart, er Huaweis ønske med RoadReader-projektet at vise, hvordan teknologi, der allerede findes i flere af Huaweis smartphones, kan bruges til at styre en bil og derved være på niveau med selv den mest avancerede teknologi udviklet specielt til selvkørende biler.

“Kunstig intelligens er allerede en integreret del af de fleste af Huaweis nyere smartphones. Vi synes derfor, det var interessant at se, om det på bare fem uger var muligt at lære en af vores smartphones at styre en bil så den ved hjælp af kunstig intelligens kan genkende og undvige de rigtige ting på sin vej,” siger Senior Marketing Manager Marie Dam Feldborg.

Læs også:

IFA 2016: Huawei lancerer endnu en smartphone R... De nye smartphones fra Huawei har fået navnet Nova, og Huawei har to modeller at fremvise. Nova og Nova Plus. Det er dog indtil videre kun den lille N...
Huaweis smarte ur og billige smartphone Allerede et par dage før IFA-messen åbnede op for offentligheden, fremviste Huawei deres nye flagskibs smartphone, Mate S, som Tech-Test tidligere har...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2012 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?