Huawei viser fjernstyret Porche

Som den første smartphoneproducent i verden har Huawei brugt en smartphone med kunstig intelligens til at fjernstyre en bil. Det sker på Mobile World Congress med projektet RoadReader, hvor Huawei har transformeret en Porche Panamera til et førerløst køretøj, som ikke kun ser, men forstår sine omgivelser

Bilen kan via smartphonens kunstige intelligens identificere tusindvis af genstande såsom katte, hunde, bolde eller cykler. Derved er det muligt for den at foretage den mest hensigtsmæssige handling i en given situation.

RoadReader-projektet tager med sin genkendelsesmetode derved afsæt i Huaweis nuværende teknologi inden for kunstig intelligens. En teknologi, der allerede er en integreret del af bl.a. smartphonen Huawei Mate 10 Pro, hvis kamera ved hjælp af kunstig intelligens indstiller sig præcis efter billedets motiv for at opnå det bedste resultat.

Hvor de fleste eksisterende selvkørende biler er afhængige af en chip skabt til formålet og af en tredjepart, er Huaweis ønske med RoadReader-projektet at vise, hvordan teknologi, der allerede findes i flere af Huaweis smartphones, kan bruges til at styre en bil og derved være på niveau med selv den mest avancerede teknologi udviklet specielt til selvkørende biler.

“Kunstig intelligens er allerede en integreret del af de fleste af Huaweis nyere smartphones. Vi synes derfor, det var interessant at se, om det på bare fem uger var muligt at lære en af vores smartphones at styre en bil så den ved hjælp af kunstig intelligens kan genkende og undvige de rigtige ting på sin vej,” siger Senior Marketing Manager Marie Dam Feldborg.

Læs også:

TEST: Huawei Mate 10 – bedste mobil til dato Der er ingen tvivl om at jeg er vild med Huaweis smartphones, og de har konstant formået at imponere mig med den ene mere teknologiske telefon efter d...
Alvorlige sårbarheder i mere end 900 millioner And... På sikkerhedskonferencen Def Con 24 har Check Point netop annonceret at de har opdaget fire nye alvorlige sårbarheder, der påvirker mere end 900 milli...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1791 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?