Intel på vej mod kvantechips

It-giganten Intel har opnået et gennembrud i deres kvante-forskning, og har nu en 17-qubit chip, det er stadig langt fra en operation chip med masser af kræfter, men det er et skridt mod produktionssystemer der kan håndtere kvantechips

Det kan virke lidt underligt at Intel fejrer denne specielle chip, for 17 er ikke noget magisk nummer i kvanteverdenen. Det er heller ikke fordi den har nogle specielle tricks gemt under låget som andre kvantesystemer ikke har. Men Intel er glade for at deres erfaring med design af chips endelig har givet pote med kvantechips, hvilket leder ind til en nye fase for computre.

Til Tech Crunch fortæller Intels direktør for kvantehardware:

– Vi forlader os på vores ekspertise indenfor hardcore teknologi, og vi arbejder med alle dele af computer stacken; chippen, kontrolelektronikken, systemarkitekturen og algoritmerne.

Intel arbejder sammen med partnere som QuTech, hvor Intel udvikler chips og QuTech tester dem med de nyeste algoritmer, modeller og instrumenter. QuTech fortælller Intel hvad der skal til for at nå næste niveau af beregning, og lige så langsomt så stiger beregningskræfterne i deres kvantechips.

Resultatet betyder at Intel nu har en produktionsproces der markant har forbedret stabiliteten og ydelsen i løbet af de sidste to år, mens arkitekturen, systeminfrastrukturen og så videre her blevet udviklet løbende.

Det er dog stadig sådan, at disse fantastiske kvantecomputere endnu ikke har nævneværdige kræfter og de skal køre ved temperaturer der ligger 20 tusindedele af en grad over det absolutte nulpunkt.

Men det er et konceptbevis og det betyder at udviklingen går i den rigtige retning. Jeg vil gætte på at inden for det næste årti så vil vi se kvantecomputere i kommercielle systemer.

Læs også:

Intel går ind i fitnessverdenen Intel og SMS Audio LLC har netop annonceret et samarbejde, der skal kombinere teknologi, fitnessudstyr og musik. Det kommende produkt, SMS Audio BioSp...
Dronen sidder om dit håndled Droner og kropsnær teknologi er i hastig fremmarch i disse år. Vi ser konstant nye teknologier og produkter indenfor de to kategorier, og nu er der så...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1747 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?