iPhone-botnet takket være Windows

Forskere er klar med en samling af hackede og kontrollerede iOS-enheder.

Bare fordi iOS endnu aldrig er blevet hacket, er der ingen grund til at tro, at det ikke er muligt at hacke en iPhone, det skriver Wired.com i dag.

En gruppe forskere fra Georgia Tech har samlet de dele, der skal til for at bygge en fuldt kontrolleret samling af hackede iOS-enheder, og det på trods af Apples strenge krav til software der installeres på iPhones og iPads. Det svage punkt - deres forbindelse til Windows.

Wired.com skriver, at forskerne ikke alene har skabt en fungerende sårbarhed til det mobile operativsystem, de har også identificeret en stor portion af malwareinficerede Windows-computere, omkring 23 procent af de testede maskiner, der jævnligt forbinder sig til en iOS-enhed.

Resultaterne bliver offentliggjort i næste uge, og det bliver spændende at følge med i, hvad det kommer til at betyde for iOS og iTunes til Windows.

Den fulde artikel på Wired.com kan læses her.

Læs også:

Kæmpe malwarekampagne afsløret på Google Play ’Judy’ er en klikbaseret reklamevirus, som sikkerhedsfirmaet Check Point har opdaget på Google Play. Den har været i ikke mindre end 41 forskellige ap...
Microsofts tåbelige håndtering af opdateringer Jeg plejer at kalde mig selv for OS-agnostisk. Jeg er normalt hylende ligeglad med, hvilket OS min computer har, bare det opfylder formålet. I min hve...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1749 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.