Kasperskys sikkerhedsprodukter må ikke bruges af USA’s regering

Trumps regering har fjernet sikkerhedsfirmaet Kaspersky fra listen af godkendt software til den amerikanske regering og stat

Efter rygter og historier, der blandt andet er bragt af det amerikanske magasin Bloomberg, om at sikkerhedsfirmaet Kaspersky har forbindelser til den russiske sikkerhedstjeneste FSB.

Der er ingen af de rygter der endnu er bevist, men den amerikanske organisation General Services Administration (GSA) der har til opgave at holde styr på integriteten og sikkerheden hos den amerikanske regerings systemer og netværk, har alligevel valgt at fjerne Kaspersky fra listen over godkendte leverandører.

Fra sikkerhedsfirmaet selv lyder det, at de er blevet behandlet uretfærdigt og de undrer sig meget over GSAs reaktion. I en pressemeddelelse skriver de:

”Kaspersky Lab har ingen forbindelser til nogle regeringer, og virksomheden har aldrig hjulpet, og vil heller ikke i fremtiden, hjælpe nogen regering noget sted i verden med cyberspionage. Kaspersky Lab assisterer åbent politi og sikkerhedsinstanser over hele verden med at bekæmpe cybertrusler, også dem i Rusland, ved at levere ekspertise om malware og cyberangreb.”

Kaspersky fortæller videre at de godt vil hjælpe med til at undersøge digitale beviser der findes om cyberangreb, men længere rækker deres hjælp ikke.

Bloomberg hævder dog, at de er i besiddelse af interne mails fra Kaspersky der tyder på, at de har et meget tættere samarbejd med FSB.

Hvad sandheden er, kan vi indtil videre kun gætte på, men det virker ikke specielt troværdigt at et af verdens største sikkerhedsfirmaer skulle ønske at sætte deres troværdighed over styr på denne måde. De ville ikke kunne overleve i denne verden, hvis det var noget sandt i det. Derfor tror jeg personligt ikke på rygterne, og vil følge sagen med interesse fremover.

Læs også:

Black Friday, en dag de cyberkriminelle elsker At der bliver omsat for mange penge på Black Friday er der ingen tvivl om. Sidste år var omsætningen på denne store handledag på næsten 2 milliarder k...
Symantecs forudsigelser for it-sikkerhed 2015 Symantec identificerer syv områder, som de ser som dem, der bliver mest udsat for cyberangreb i 2015. Tech-Test bringer dem herunder i uredigeret form...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?