Kommerciel antivirus bliver gratis

Eller næsten da – det er Kaspersky Lab der nu lancerer en gratis version af deres antivirus-software til private Windows-brugere. Den er baseret på deres avancerede sikkerhedsteknologier, men har naturligvis sine begrænsninger

Der er rigtig mange trusler ude på det store internet, og selvom vi godt ved at det er fornuftigt at have installeret et stykke sikkerhedssoftware på computeren, så er der stadig mange der ikke ønsker at bruge 300 kroner om året til sikkerhed.

Men hos Kaspersky Lab mener de, at alle bør kunne surfe sikkert på internettet uden at skulle bekymre sig om internetsikkerheden.

”Derfor opmuntrer vi alle til at beskytte sig selv, sin familie og sin arbejdsplads mod de mest aktuelle sikkerhedstrusler med, som minimum, en gratis antivirusløsning,” forklarer Leif Jensen, direktør for Kaspersky Lab i Norden og Baltikum i en pressemeddelelse.

Den filosofi er baggrunden for at Kaspersky Lab har udviklet en gratis version af deres velkendte software. Kaspersky Free opdager og blokerer automatisk mistænkelige hjemmesider og filer og forhindrer dermed malware i at blive downloadet på computeren. Sikkerhedsløsningen giver også brugeren besked om potentielt farlige sider. Derudover indeholder Kaspersky Free anti-phishing-teknologier, som beskytter mod online svindel – mere specifikt falske hjemmesider. Kaspersky Free antivirus-databaser bliver automatisk opdateret i realtid, så brugere kan være sikre på, at de er beskyttede mod de mest aktuelle trusler hele tiden.

Denne gratis antivirus har samme motor som i alle andre Kaspersky Labs produkter, men naturligvis er der færre funktioner og aktive teknologier end i de kommercielle produkter. Men selvom beskyttelsen er begrænset i forhold til de betalte produkter, så lover Leif Jensen, at den gratis-version giver brugeren beskyttelse af høj kvalitet mod de mest almindelige trusler.

En personlig betragtning fra redaktionen: Det er dejligt at et seriøst sikkerhedsfirma som Kaspersky Lab sender en gratis version af deres software på gaden. Men vi må meget seriøst anbefale at man vælger en betalt version. Den beskytter mod langt flere trusselstyper og gør generelt internetoplevelsen til en bedre og mere sikker oplevelse.

Men hvis du ikke ønsker at betale, så kan Kaspersky Free downloades her: http://www.kaspersky.com/dk/free

Læs også:

TEST af F-Secure Sense: Beskyttelse af forbundne e... Jeg hører til typen der har hjemmet fyldt op af enheder der har en forbindelse til internettet, og jeg er faktisk bekymret over alle de adgangsveje so...
Her er verdens dårligste passwords i 2015 Undersøgelsen gælder de mest anvendte engelske passwords i verden, hvilket også er de mest anvendte, og den er baseret på baggrund af stjålne password...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?