Lenovo Danmarks største pc-leverandør

I følge tal fra IDC fører Lenovo nu på tværs af alle kategorier, efter en vækst på 62 procent indenfor forbrugercomputere

Det går godt for Lenovo i Danmark. Deres vækst i Danmark har de sidste to år har været imponerende, og helt nye tal fra IDC viser, at Lenovo nu er Danmarks største pc-leverandør.

IDC-tallene viser at Lenovo har fortsat væksten i Danmark på tværs af pc-segmentet i årets andet kvartal, og det betyder, at de nu kan pryde sig med titlen som nummer et inden for forbrugercomputere. Dermed har Lenovo gjort rent bord indenfor pc-kategorierne. De er nemlig også den største leverandør inden for erhvervscomputere, bærbare og stationære computere.

I årets andet kvartal har Lenovo Danmark haft en vækst på 62,4 procent på markedet for forbrugercomputere. I følge IDC betyder det, at de nu lægger yderligere afstand til konkurrenterne med en markedsandel på 23 procent, hele 4 procentpoint over forbrugermarkedets nummer to. Samtidig har Lenovos udvikling trodset en nedgang på 9,1 procent i markedet for forbrugercomputere.

I en pressemeddelelse fortæller Lenovos danske direktør, Jørn Rønning, at deres fokus på pc-området og deres klare strategi er blevet en succes, både på verdensplan og i de lokale markeder.

”Vi tilskriver en stor del af væksten kombinationen af den varme modtagelse af vores tablets og bærbare computere – især multimodeprodukterne Yoga, Flex og Miix – med hårdt arbejde, fokus og engagement fra vores medarbejdere. Med dette resultat er vi godt stillet i forhold til at opnå flere tilsigtede udvidelser på andre områder i en nær fremtid,”  siger Jørn Rønning.

Lenovo fastholder sin førerposition på pc-markedet i Danmark med en samlet markedsandel på 32,5%. Lenovos markedsandele inden for erhvervs-pc’er er 40%, bærbare pc’er 33,9% og stationære computere 28,5%.

 

Læs også:

Nye ultramobile laptops fra Fujitsu er både til re... De nye laptops fra Fujitsu, Lifebook U7x7 er en familie af tre nye laptops der går lige fra en lille 12,5” sag til en stor 15,6” arbejdshest. Med e...
MSI lancerer en ny generation af bærbare gaming-pc... MSI lancerer en række nye bærbare gaming-pc’er baseret på 8. generation af Intel Core. De nye modeller omfatter den luksuriøse GS65 Stealth Thin, GT75...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2006 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.