Microsoft vil afskedige 7.800 yderligere

Softwaregiganten fra Redmont kalder det selv for en personalejustering, og tallet skal lægges sammen med de 18.000 jobs som det sidste år blev annonceret at Microsoft ville nedjustere med

Nedjusteringerne hos Microsoft betyder dog ikke at det går dårligt for de traditionelle områder for Microsoft – faktisk går det rigtig godt når det kommer til deres softwaredivisioner og gaming-divisioner.

Men Microsoft har et smertensbarn – det gamle Nokia. Da Microsoft opkøbte Nokia var det for at tage kampen op mod Apples iPhone og de forskellige mærker af Android-smartphone – i særdeleshed Samsung. Men det er langt fra gået efter forventningen – i starten var der store problemer med at få Windows Phone til at fungere ordentligt, og mange mener at det var alt for sent at Microsoft kom med på smartphonevognen.

Det er den nuværende øverste boss for softwaregiganten, Satya Nadella, der i en mail til alle ansatte fortæller om udviklingen og den ny personalereduktion. Her fortæller han også, at det primært er i deres smartphone-afdeling, og at det kommer til at ske i løbet af de kommende par måneder.

Sammen med de annoncerede personalejusteringer der blev annonceret sidste år, betyder det at Microsoft har mistet omkring 20 procent af alle deres ansatte på global plan.

I mailen antyder Satya Nadella at ikke er helt på vej ud af smartphone-markedet, men at de ikke ønsker at konkurrere mod stand-alone produkter, men vil gå efter at få udviklet top-modeller der skal indgå i et samlet Windows-univers.

Windows går en spændende fremtid i møde, og vi følger udviklingen i spænding her på redaktionen.

Læs også:

Næste Windows bliver version 10 Om Microsoft har gjort det for at drille alle os journalister, der har gættet på, at næste version af Windows ville blive version 9, vides ikke. Men p...
Lumia 530 klar i butikkerne på torsdag Vi har ventet på den, og nu er den her. På torsdag d. 18. september kommer Lumia 530 fra Microsoft i de danske butikker.Lumie 530 er forsynet med mang...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?