Nintendos profit skyldes en ekstern faktor

Nintendo har tjent penge, men årsagen kan firmaet ikke kontrollere

Nintendo

Nintendo har offentliggjort deres regnskab for 2014, der viser, at den japanske spilgigant har tjent penge i de sidste ni måneder af 2014. MCV har fået adgang til tallene, der afslører, at profitten skyldes en svag japansk yen.

Overskuddet lyder på kr. 3,33 milliarder, hvilket er seks gange så meget som i samme periode året forinden. Overskuddet skyldes salget af 3DS-titler som Smash Bros. og Pokémon samt Smash Bros. og Mario Kart 8 til Wii U. Alligevel nedjusterer Nintendo forventningerne til 2015.

Spilgiganten nedjusterer forventningerne til nettosalget med 40 millioner yen, mens dækningsbidraget bliver halveret. De pessimistiske forventninger skyldes blandt andet, at markedet for den fireårige 3DS-konsol er ved at være mættet. Ydermere er det en billig yen, der er årsagen til Nintendos overskud sidste år. 70 % af al salg foregår i udlandet, hvor der handles med valutaer som dollaren og euroen. Når Nintendo trækker pengene hjem til Japan, er kursen på yennen yderst gunstig for firmaets regnskab.

Salgstallene viser til gengæld, at der fortsat er stor efterspørgsel på Pokémon-spil til 3DS, da der er solgt 9,35 millioner kopier, mens Smash Bros. har solgt 6,19 millioner eksemplarer. I alt blev der solgt 53 millioner 3DS-spil sidste år.

Det bedst sælgende spil til Wii U var Mario Kart 8 med 4,77 millioner eksemplarer, mens 3,39 kopier af Smash Bros. blev sendt over disken.

Læs også:

Plantronics klar med gaming-headset til PlayStatio... Når vi for alvor skal til at lege med virtual reality, så er det ikke nok med et perfekt billede – lyden skal også være på plads. Derfor har Plantroni...
Blizzard overser Europa i kommende Diablo II-patch I en blogpost på Battle.net skriver Blizzard lidt om, hvad Diablo III-fans kan forvente af Patch 2.2.0. Spilproducenten afslører, at vi kan forvent...

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?