Oplad din mobil med musik

Forskere har udviklet et panel, der kan oplade en smartphone via vibrationer, såsom musik eller samtale

Det er forskere ved Queen Mary universitetet i London, der har udviklet en prototype på et panel, der generer strøm, når det modtager vibrationer, som musik eller samtale udsender.

Forskerne kalder denne enhed for en 'nanogenerator', og den ser bare ud som en plade med et par ledninger tilsluttet.

Men den er langt mere avanceret en som så. I virkeligheden er den et stykke plastik, der har fået en ganske tyndt lag zinkoxid-stave, der generer strøm, når de sammenpresses eller strækkes, for eksempel når de er i nærheden af musik eller samtale.

Teknologien kendes også som piezoelektrisk energigenerering, og forskerne fortæller, at panelerne kan fremstilles ganske billigt og at de kan generere fem volt, præcist det samme som de fleste smartphoneopladere.

Herunder kan du se en video, der fortæller lidt om forskningen.

 

Læs også:

Galaxy S6 edge+ kombinerer kraft og ydeevne i spæn... Galaxy S6 edge+ har et design der tager udgangspunkt i det du kender fra Galaxy S6 edge, og er udformet i metal og glas. Smartphonen indeholder den...
Så kom Liquid Jade S til Danmark I august 2014 blev Liquid Jade S annonceret, og Tech-Test skrev den gang om den nye smartphone fra Acer. Nu har Acer så annonceret, at efterfølgeren, ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1640 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.