Oplad din mobil med musik

Forskere har udviklet et panel, der kan oplade en smartphone via vibrationer, såsom musik eller samtale

Det er forskere ved Queen Mary universitetet i London, der har udviklet en prototype på et panel, der generer strøm, når det modtager vibrationer, som musik eller samtale udsender.

Forskerne kalder denne enhed for en 'nanogenerator', og den ser bare ud som en plade med et par ledninger tilsluttet.

Men den er langt mere avanceret en som så. I virkeligheden er den et stykke plastik, der har fået en ganske tyndt lag zinkoxid-stave, der generer strøm, når de sammenpresses eller strækkes, for eksempel når de er i nærheden af musik eller samtale.

Teknologien kendes også som piezoelektrisk energigenerering, og forskerne fortæller, at panelerne kan fremstilles ganske billigt og at de kan generere fem volt, præcist det samme som de fleste smartphoneopladere.

Herunder kan du se en video, der fortæller lidt om forskningen.

 

Læs også:

Sonys nye Xperia E4 satser på at underholde bruger... Så er Sony klar med deres nye smartphone Xperia E4. Tankerne bag den nye smartphone er, at den skal være let bruge, skal have en stor skærm og stadig ...
Intel går ind i fitnessverdenen Intel og SMS Audio LLC har netop annonceret et samarbejde, der skal kombinere teknologi, fitnessudstyr og musik. Det kommende produkt, SMS Audio BioSp...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1940 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.