Printerfabrikant vil forhindre angreb fra ransomware

Det er et samarbejde mellem HP og Bromium der skal styrke computersikkerheden ved at beskytte din internetsurf gennem hardwarebeskyttelse

Den gamle printerproducent HP, har lanceret deres HP Sure Click teknologi, som skal beskytte kunder mod webbaserede sikkerhedstrusler. HP har sammen med sikkerhedsfirmaet Bromium Inc. udviklet en løsning, der hjælper organisationer med at beskytte deres pc’er og systemer imod ransomware og andre typer af malwareangreb, som bliver downloadet gennem medarbejdernes surfing på nettet.

– I dag angiver 81% af IT-sikkerhedschefer, at usikre webbrowsere er den primære angrebsmetode, som it-kriminelle benytter sig af. Denne trussel er under konstant forandring og organisationerne har store udfordringer med at beskytte sig mod den. Gennem vores samarbejde med Bromium, har vi derfor skabt HP Sure Click, der er en særlig hardwarebaseret sikkerhed til webbrowsere, der fungerer som en standardfunktion, og giver brugere og virksomheder frihed til trygt at browse på nettet, skriver Alex Cho, vice president og general manager, Commercial PCs, Personal Systems, HP Inc i en pressemeddelelse.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Bromium blandt 400 CIOs, mener 68%, at hackere er blevet mere sofistikerede. Det har gjort det endnu sværere for brugere at skelne mellem sikre og usikre hjemmesider. HP Sure Click er designet til at varetage denne opgave og flytte ansvaret fra brugeren til pc’en. Det foregår ved at HP Sure Click automatisk forhindrer mange af de webbaserede angreb, der stammer fra utilsigtede besøg på hjemmesider, som skjuler ransomware eller malware.

HP Sure Click aktiveres ved al browsing i Internet Explorer eller Chromium, der er er open-source udgaven af Chrome. Hver gang en bruger besøger en hjemmeside, skaber HP Sure Click en hardwarebaseret browsersession, som isolerer det enkelte website, og eliminerer muligheden for, at det kan få adgang til at inficere andre faner eller system.

– HP’s filosofi og tilgang til datasikkerhed passer helt naturligt sammen med vores mission om at stoppe cyberkriminalitet og gøre internettet til et sikkert sted for alle, forklarer Ian Pratt, medstifter af Bromium Inc. og fortsætter:

– Vi er glade for vores strategiske partnerskab med HP og begejstrede for, at Bromiums virtuelle sikkerhedsløsninger nu vil blive brugt som en platform for HP Sure Click, der skal levere sikker browsing på HP’s enheder.

Til at begynde med bliver HP Sure Click tilgængeligt via download for HP Elitebook x360 1030 G2 i foråret 2017. Det vil senere være tilgængeligt som en standard funktion på alle HP Elite produkter, der lanceres i anden halvdel af året.

Læs også:

Let at lave fup-nøglekort til hotelværelser Tror du, at bare fordi din dør er låst på dit hotelværelse, så er det kun dig og hotelpersonalet der kan komme ind? Hvis ja, så har jeg lige et Eiffel...
Bitdefender eksperter lukker kriminel handelsplads... Bitdefenders tekniske researchere har i en årrække samarbejdet med Europol og andre myndigheder med at afsløre og samle de tekniske beviser mod krimin...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1826 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?