Så forskellige kan headsets være

Tech-Test har haft tre meget forskellige headsets på testbænken. Zik 2.0 fra Parrot, Grind fra Skullcandy og Sound Blaster Tactic 3D Rage 2.0 fra Creative. Hver med sine styrker og svagheder

headsets fra parrot, skullcandy og creative

De tre headsets, vi har haft til test, er meget forskellige og retter sig mod meget forskellige brugere. Men ikke desto mindre står det klart i denne test, at det ikke altid er prisen, du skal kigge på, når du vælger headsets.

Så selvom vi tester dem på en gang, så er dette ikke en egentlig sammenlignende test, men en test der viser, hvor forskellige headsets kan være, og hvor deres styrker og svagheder kan ligge.

Blandt Parrot Zik 2.0, Skullcandy Grind og Creative Sound Blaster Tactic 3D Rage 2.0 bliver der derfor ikke udpeget en vinder. De tre headsets er for forskellige til at de kan sammenlignes. Men denne anmeldelse og den tilhørende video (se nederst på siden) klæder dig bedre på, når du skal vælge et headset til din computer eller smartphone.

Parrot Zik 2.0

Vi kaster os ud på det dybe vand med det samme og kigger på Zik 2.0 fra Parrot. Der er absolut ingen tvivl om, at dette headset er designet til at se godt ud og til at spille musik. Du skal ikke bruge det mange minutter i et spil før det står klart, at det ikke er her, det har sin styrke.

Men det samme gælder så når du kobler det til din computer eller smartphone og sætter det til at spille musik. Lyden er rigtig god, faktisk så er det ret imponerende, så flot hele lydbilledet blander sig, når du lytter til dette headset. Specielt blev vi ret imponerede over hvor godt både diskant og bas blev gengivet, og endda uden at ofre noget af lydbilledet. Så alt i alt var vi meget tilfredse med lyden – til musik altså.

Parrot zik 2.0

Men det går altså galt, hvis du forsøger at bruge det til spil. Her har headsettet bare ikke sine styrker. Naturligvis kan du bruger det, men specielt lydeffekter går galt. Pistolskud har ikke den dynamik, vi er vant til, og det samme kan siges om andre lydeffekter.

Men der er nu også flere grunde til, at dette headset aldrig har været ment rettet mod os, der spiller computerspil. Dels er det et rent Bluetooth-headset, og med mindre du har en Bluetooth-adapter tilsluttet din computer, så kan du slet ikke bruge det her alligevel.

Derudover så har Parrot udviklet en lille app til iOS og Android, så du kan styre og indstille headsettet meget præcist. Der findes ikke en tilsvarende til din computer, endnu et tegn på at det ikke er beregnet til at blive sluttet til din computer.

Når du har installeret app’en, kan du virkelig gå ind og justere på headsettets funktioner og lydkvalitet, og det betyder at du kan tilpasse musikbilledet ret præcist til dit behov, og det skal Parrot have point for.

Men, og der er et stort men. Et headset skal være behageligt at have på, også selvom du har det på i flere timer ad gangen. Det er så lige præcist her at tråden knækker for os – for det er ikke tilfældet. Zik 2.0 er utrolig flot, og der er ingen tvivl om, at det er designet med udseende for øje. Desværre er komforten blevet ofret (eller glemt?) i den proces.

Zik 2.0 sidder ikke helt rundt om ørerne, men nærmere over dem, og da de samtidig er ret stramme at have på, så bliver det ret hurtigt ubehageligt og ikke mindst ømt at have dem på.

Undertegnedes øre gav op efter små 20 minutter, så måtte jeg bare have headsettet af. Og selvom det naturligvis betyder at jeg ikke sidder i timevis og lytter til musik, så er det altså ikke godt nok, at man ikke kan bruge det lige så længe man vil, uden at være urolig for om ens øre kommer til at ligne en burger fra McDonalds – varm og blodig.

Parrot får dog masser af point når det kommer til betjening. For du betjener headsettet på samme måde som din smartphone, ved at lade fingrene swipe på den ene hørebøf. Du skifter nummer og skruer op og ned på den måde, og et let tryk stopper musikken fuldkommen.

Samtidig har headsettet indbygget en mikrofon, så skulle din mobil ringe mens du lytter til musik, så muter musikken og du kan snakke. Fine detaljer.

Men til en pris på 2.200 kroner må Parrot altså gøre det bedre – for det er faktisk ligegyldigt hvor godt det lyder, hvis du ikke kan holde ud at have det på så … Og har du briller på bliver det helt umuligt at have på. I bedste tilfælde bøjer dine brillestænger – i værste tilfælde får du hovedpine.

Produktinformation

  • Navn: Zik 2.0
  • Producent Parrot
  • Driver: 40 mm
  • Frekvensområde: 20-22.000 Hz
  • Type: On Ear
  • Dimensioner: 175 x 202 x 39,3 mm
  • Vægt: 270 gram
  • Pris: Set til kr. 2.200 kroner
  • Mere information hos Parrot

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

Lyden er rigtig god, men til en pris på over 2.200 kroner er det bare ikke nok med god lyd. Design og komfort skal følge med, og selvom designet er i top, så er komforten det bare ikke. Det presser alt for hårdt på hovedet, og du kan ikke holde ud at have det på i længere tid ad gangen.

Skullcandy Grind

Testens billigste headset var også det, der imponerede os mest. Headsettets navn peger på, at det er et headset, du skal bruge når du spiller computerspil, men det er ikke den hele sandhed. For headsettet er faktisk en fortrinligt all-round headset, der både afspiller musik i ganske fin kvalitet og som samtidig kan bruges i dine computerspil 0g stadig levere en troværdig lyd.

Skullcandy Grind

I modsætning til de to andre headsets her i testen, så er Grind et kablet headset, så du behøver ikke spekulere på om du pludselig løber tør for strøm. Samtidig så er den medfølgende ledning både blød og lang nok til at du ikke skal sidde med hovedet klinet op og ned ad computeren når du bruger headsettet.

Så vi benyttede naturligvis Grind i både spil, og vi lyttede til vores favoritmusik, og ret hurtigt stod det klart for os, at fordi Grind er designet i letvægtsmaterialer og i et helt klassisk design, så er det ret behageligt at have på. Uanset hvor længe vi brugte det, så blev vi ikke ømme i ørene eller trætte af at have det på. Vi begyndte heller ikke at svede, hvilket vi satte stor pris på.

Skullcandy har indført en teknologi de kalder for TapTech, som går du på, at du fra en og samme knap kan styre headsettets funktioner. Du kan besvære opkald, du kan skrue op og ned for lyden og du kan pause og starte musikken.

Men – den virker ikke altid. På en pc eller Mac virker funktionen slet ikke, og på vores smartphones var det alt for ofte en funktion der ikke virkede ordentligt.

Vi savnede en traditionel volumen-knap, for hvorfor skulle vi dog forsøge at huske, hvilken af de forskellige kombinationer af klik der lige betød ’skru op for lyden’ og hvilke der betød ’skru ned’?

Men til en pris på 450 kroner, er vi villige til at tilgive dem denne lille forglemmelse. For lyden er fortrinlig både i spil og til musik, og de er så lette og behagelige at have på, at du kan bruge dem i timevis uden at blive træt af det.

Produktinformation

  • Navn: Grind
  • Producent Skullcandy
  • Driver: 44 mm
  • Frekvensområde: ikke opgivet
  • Type: On ear
  • Dimensioner: ikke opgivet
  • Vægt: ikke opgivet
  • Pris: Set til kr. 450 kroner
  • Mere information hos Skullcandy

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Det er imponerende så meget headset du kan få for 450 kroner. Grind fra Skullcandy viser vejen, og det er dejligt at få fat i et all-round headset, der også er komfortabelt at have på. We like.

Creative Sound Blaster Tactic 3D Rage 2.0

Når du kigger på headsettet fra Creativv er der ingen tvivl om, at dette headset er rettet mod gameren. Designet er firkantet, der er et rent lysshow, når du spiller, og du kan naturligvis tilpasse dette i meget høj grad.

Alt omkring Tactic skriger spil, og det er godt – for det er også der Creative har de fleste af deres brugere.

Headsettet er et trådløst headset, og det leveres med en lille bluetooth-adapter, som du kobler ind i din computer og vupti så fungerer det bare med det samme. Du kan så downloade en lille klient, i hvilken du kan indstille et hav af funktioner på headsettet, så du kan udnytte de forskellige teknologier som Creative har puttet ned i dette headset.

Creative Sound Blaster Tactiv 3D Rage 2.0

Du kan for eksempel slå Crystalize og 3D surround til og fra, du kan bestemme, om du selv vil lyde som et menneske, en robot eller noget helt femte, hvis du bruger mikrofon til at snakke med dine venner, når du spiller onlinespil.

Den slags er virkelig med til at have værdien af headsettet, og det er skønt at du kan gå ind og leget med en equalizer så du kan sætte det helt rigtige lydbillede.

Som sagt er Tactic beregnet til spil, og det er meget tydeligt. Jo, du kan godt bruge det til spil, men der er næppe nogen der vil sige at det er nogen stor oplevelse. Lyden i spil er noget af det bedste vi har hørt, men når det kommer til musik, så er den i bedste fald ok.

Men det er ok – Creative påstår på intet tidspunkt, at det er her, headsettet har sin styrke. Næ det er funktioner som 3D sound, der er unikt, og som gør at du lettere kan høre, hvorfra fjenderne kommer i dine spil.

Desværre vokser træerne heller ikke ind i himlen her. For netop fordi det er et trådløst headset, så skal det lades op fra tid til anden. Der er ingen mulighed for at udskifte batterier, og det betyder at du er nødt til at slutte det til en usb-port for at lade det op – og i den periode er det reelt ikke muligt at bruge headsettet.

Det er irriterende at man ikke kan skifte batterier ud selv – specielt når du ikke skal regne med at Tactic kan køre mere end et par timer, hvis du virkelig gamer igennem.

Omvendt så er det et utrolig behageligt headset – så selvom du har det på i flere timer, så irriterer det ikke. Det er også et ’over ear’ headset, hvilket betyder at det ikke presser på dine ører, og da det samtidig er ret velventileret så bliver der heller ikke varmt.

Vi kan virkelige godt lide Tactic, ikke mindst fordi det toner rent flag og det holder, hvad det lover, til en attraktiv pris.

Produktinformation

  • Navn: Sound Blaster Tactic 3D Rage 2.0
  • Producent Creative
  • Driver: 50 mm FullSpectrum
  • Frekvensområde: 20 – 20.000 Hz
  • Type: Over ear
  • Dimensioner: ikke opgivet
  • Vægt: ikke opgivet
  • Pris: Set til kr. 530 kroner
  • Mere information hos Creative

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Komfortabelt headset, der er supergodt til dine spil. Det er designet til gameren og funktioner som Crystalize og 3D sound giver lyden en helt unik kvalitet.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?