Sådan tager du gode mobilbilleder på skiferien

Skiferien giver gode muligheder for at tage imponerende billeder, og Sony Mobile giver her et par gode råd til, hvordan du skyder endnu flottere mobilbilleder

Sony Mobile

I dag har smartphonen så godt et kamera, at det uden problemer kan erstatte det traditionelle kamera når du tager på ferie. Og du har med garanti dit kamera med på ferien under alle omstændigheder. Samtidig kan du direkte dele dine billeder på de sociale medier, og værktøjerne i smartphonen er så avancerede at du kan leve nogle meget smarte effekter på dem.

Sony Mobile kommer her med nogle gode råd til, hvordan du kan få det maksimale ud af at bruge din mobiltelefon som dit primære kamera på turen ned ad løjperne.

  1. Beskyt din smartphone mod kulde og kondens – som med alt andet elektronik er smartphones også følsomme over for fugt. Ligger den i lommen det meste af dagen, kan den blive rigtig kold. Det kan skabe kondens inden i telefonen, hvis den efterfølgende varmes for hurtigt op. Det bedste er at klæde den varmt på i det kolde vejr, f.eks. i et etui eller en sok, og undgå at varme den kunstigt op, hvis den er blevet gennemkold.
  2. Skru op for skærmen – det kan være lidt svært at se dine billeder, når solen skinner fra en klar himmel, så husk at skrue helt op for skærmlyset på din smartphone – med mindre din mobil automatisk tilpasser skærmen til lyset, hvilket selvfølgelig er mere batteribesparende.
  3. Undgå solen i ryggen – det giver langt mere interessante skyggeeffekter. Fotograferer du med solen i ryggen, vil skyggerne skjule sig bag dine motiver.
  4. Fotografer også i modlys – refleksioner fra solen kan skabe ekstra effekt og drama i dine billeder på pisten, når du tager dem i modlys. Husk endelig, at du ikke må kigge direkte på solen.
  5. Husk blitzen – kombinationen af sne og solskin skaber ekstra meget kontrast i landskabet. For at lyse skyggerne op har du brug for blitzen, når du f.eks. skal fotografere familie og venner på pisten.
  6. Vær opmærksom på vinklerne – fotografer f.eks. på tværs af pisten i stedet på langs. Det giver et langt mere dynamisk og dramatisk udtryk, da bakkens hældning vil træde tydeligere frem på billedet.
  7. Udvælg og træn funktionerne hjemmefra – med mobilkameraet kan du lave alt fra flotte panoramaoptagelser og video i slowmotion til dybe portrætter og spændende time lapse-optagelser. Men midt på pisten er et dårligt sted at begynde at øve sig. Sørg for at hente de relevante apps ned og få styr på, hvordan de virker, allerede inden du tager afsted – så er du klar, når motiverne melder sig.
  8. Planlæg dine motiver – udse dig nogle flotte motiver og baggrunde. Vær ikke bleg for at instruere dine skimakkere, så du kan fange dem på kornet, når de suser forbi dig og din smartphone med de smukke bjergtinder tronende i baggrunden.
  9. Tag billeder i lav sol – morgen og sen eftermiddag, hvor solen hænger lavere i horisonten, er oplagte tidspunkter at tage på billedjagt, når du gerne vil fange de mest spændende skygger, mønstre og detaljer i sneen og landskabet.
  10. Skyd løs og slet – stor volumen og flere forsøg øger altid chancen for et godt billedudbytte. Udnyt at du ikke som i gamle dage er begrænset til 24 eller 36 billeder og få så mange billeder i kassen som muligt. Kig evt. dagens billeder igennem hver aften og slet dem, du ikke ønsker at gemme.
  11. Brug tid på efterbehandling – både i din smartphone og via det store udbud af foto-apps finder du masser af muligheder for at efterbehandle dine billeder. Her kan du ændre billedernes beskæring, optimere farver og kontraster eller benytte et af de mange filtre og skabe et mere kunstfærdigt udtryk.

Der er endnu mere inspiration at hente hos Sony Mobile.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?