Sådan vælger du den rette robotstøvsuger

Vi er vi er vilde med robotter i hjemmet, og der er spandevis af forskellige mærker af f.eks. robotstøvsugere du kan vælge imellem. Importøren Witt har lavet en guide der hjælper dig med at vælge, hvis du skal ud og investere i sådan en svend

Inden du anskaffer dig en robotstøvsuger, så er der et par overvejer du bør gøre dig, så du er sikker på at din nye hushjælper kan løfte opgaven du stiller den.

Gulvtype

Hvilken type gulv har du – er det hovedsageligt tæpper, hårde gulve eller en kombination?

Det er vigtigt, at du kontrollerer, hvordan robotstøvsugeren klarer de forskellige gulvtyper, om den automatisk skifter mellem gulvtyperne, og om den fx er udstyret med tæppeboost, hvor den støvsuger dybere og kraftigere for at nå helt ned i tæppet. Derudover bør du kontrollere, hvordan robotten klarer tæpper med højt luv og frynser, hvis du har det i dit hjem.

Programmering

Foretrækker du, at du kan programmere robotten til at gøre rent efter et skema, der passer dig? Og har det betydning, om det gøres manuelt på robotten eller via en app? Vil du gerne kunne sætte robotstøvsugeren ekstraordinært i gang uden for programmeringen uanset hvor du befinder dig, hvis du fx får uventet besøg, og gerne vil have rene gulve?

Der er ingen tvivl om, at det er dejligt at komme hjem fra arbejde eller byen til rengjorte gulve, og at du ikke behøver at bekymre dig om støvsugningen. Afhængig af dit behov skal du kigge på robottens specifikationer for programmering og wifi-tilslutning.

Kæledyr

Har du kæledyr, og fælder de meget?

Robotstøvsugeren er en utrolig stor hjælp mod de evindelige dyrehår i huset. Der findes modeller, som er særligt egnede til opsamling af dyrehår, hvor børstesystemet er specielt gearet til effektivt at trække hårene fri fra børsterne og sende dem direkte ned i støvbeholderen. Dette minimerer derved også vedligeholdelsen. Kontroller derfor om robotstøvsugeren er egnet til kæledyr.

Wifi-tilsluttet eller manuelt betjent robot

Er du til den simple betjening, hvor du fysisk trykker på en knap, hvorefter robotten sætter i gang med arbejdet, eller ønsker du en wifi-tilsluttet robot, som kan betjenes via en app, og hvor du har hurtig og let adgang til tips og tricks? Eller ønsker du den helt avancerede robot, hvor du via appen har adgang til rapporter, der viser, hvor robotten har rengjort?

Mulighederne er mange, og det er helt op til dit behov, hvor intelligent du ønsker din robotstøvsuger skal være. Du kan vælge mellem robotten, hvorpå du blot trykker på ”Clean”, til robotten, der scanner og kortlægger dit hjem, for derefter at effektuere den bedste rengøring. Den sender dig endda fyldestgørende rapporter og statistikker omkring dens rengøringsevne. Med IFTTT (If This Then That), en gratis web-baseret platform får du endnu mere ud af dine apps, idet rengøringen automatiseres yderligere og derigennem sikrer, at den intelligente robot agerer præcis, som du ønsker det.

Antal kvadratmeter/værelser

Bor du i lejlighed eller hus, har du mange værelser, robotstøvsugeren skal rengøre, og har du behov for at afgrænse visse områder?

Er det vigtigt for dig, at robotten selv ved, hvor den har rengjort, og kører til opladning, når batteriet er ved at være afladet, for derefter automatisk at genoptage rengøringen der, hvor den nåede til?

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor mange kvadratmeter robotstøvsugeren kan klare på én opladning. På den måde sikrer du dig det optimale resultat. Du bør også kontrollere, om robotten leveres med det tilbehør, du har behov for at kunne afgrænse rum eller evt. dine kæledyrs mad- og vandskåle.

Prisklasse

Hvad må robotten koste?

Robotterne er tilgængelige i prisklasser til enhver pengepung. Vigtigt er, at du undersøger markedet grundigt, og finder ud af, hvilke af ovenstående faktorer, der er vigtigst for dig, når du skal vælge robot. Prissætningen er egentlig meget simpel, jo mere avanceret robot, jo højere er prisen.

Vi håber at du er blevet lidt bedre klædt på til dit valg af robotstøvsuger, og ønsker dig alt mulig held og lykke med din kommende hushjælp.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?