Stor lyd i lille højttaler

UE Boom er en superelegant lille højttaler, der via Bluetooth kobler sig til din smartphone og gør den til et mobilt diskotek

Ultimate Ears, UE, er nok mest kendt for deres in-ear headphones til musikere og entusiaster. Men efter de for et par år siden blev købt af Logitech, har de leveret en del produkter til os almindelige forbrugere også.

Det nyeste skud på stammen er UE Boom, en såkaldt 360 graders højttaler, der kobler sig sammen med din smartphone eller tablet. Tech-Test har haft højttaleren på besøg og nydt den gode lyd og enkle betjening.

Installation med et beep

UE Boom er udstyret med NFC, hvilket betyder, at den kan koble sig sammen med din smartphone ved at de to enheder lige rører hinanden. Så bliver det da ikke simplere. Herefter er det faktisk bare at begynde at afspille musik og nyde kvaliteten, for den er forbløffende høj i denne lille højttaler.

Samtidig blev vi glædeligt overraskede over, at forbindelsen var så god. Vi formåede at bære højttaleren gennem adskillige rum inden den mistede forbindelsen til vores telefon, og stadig spillede den god musik.

En holdbar lille sag

Sådan en mobil højttaler er oplagt at tage med, og det kan du med sindsro gøre med UE Boom. Den er nemlig udformet, så den er vand- og støvresistent. Det betyder ikke, at den kan tåle at komme under vand. Men den tåler fint at være med ved stranden eller ved swimmingpoolen – husk blot at de få porte, der er på den, skal lukkes med den medfølgende prop.

Mobiliteten gør så også, at den skal være simpel at betjene, og derfor er den kun udstyret med tre knapper. Dels tænd/sluk knappen og to volumenknapper, og de to sidstnævnte er så store, at vi i starten faktisk troede, at de var en del af udsmykningen, og ikke var betjeningsknapper.

Så kom overraskelsen

Alt er dog ikke lutter lagkage. For bedst som vi sad og nød musikken fra UE Boom, ringede vores telefon – der så også leverede musikken til UE Boom. Umiddelbart var det ikke noget problem, for højttaleren signalerede pænt at der var telefon til os. Men da vi så tog telefonen, var der en vis forvirring mellem smartphone og højttaler om, hvem der skulle håndtere lyden. Vi fik nemlig selve samtalen ud af højttaleren, men skulle tale ind i smartphonen. Det var ikke specielt optimalt, og da det samtidig kræver et hårdt tryk på en lille knap for at slukke højttaleren, gik der alt for længe, inden vi var i stand til at snakke med dem, der ringede til os. Det kunne have været klaret smartere.

Smart lille app

UE Boom genvinder dog lidt af det tabte ved den gratis app, der findes til både iOS og Android. Med den får du pludselig endnu flere muligheder med UE Boom.

Du får blandt andet adgang til en Equalizer med fire standard indstillinger og muligheden for at tilføje dine egne favoritindstillinger. Du får også muligheden for at tilslutte to UE Boom til din smartphone, så du kan bruge dem som stereohøjttalere, eller blot høre samme musik flere steder.

App’en giver også mulighed for at tjekke batteriniveauet på UE Boom, skifte notifikationssprog – og nej den taler ikke dansk – og så kan du opdatere firmware.

 Produktinformation

Navn: UE Boom
Producent: Ultimate Ears
Drivers: To 1,5”, 4 Ohm drivers
Batteri: Li-Ion med op til 15 timers spilletid
Diameter: 6,5 cm
Højde 18 cm
Vægt: 538 gram
Pris: Set til kr. 1.500 kroner
Mere information hos Ultimate Ears

 Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

UE Boom er en skøn højttaler, lyden er god, og med den nye app er der masser af muligheder for at tilpasse den til præcist dine ønsker. Samtidig er den let at installere og supernem at betjene.

Men problemer med at få lov til at tage telefonen og den ret høje pris trækker en del ned i vores bedømmelse. At give over 1.500 kroner for en højttaler til smartphonen virker overdrevet.

About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.