Tablet med ambitioner

Acer Iconia A1 har designet og ideerne til at være en super tablet, og med en meget attraktiv pris er den yderst attraktiv

Den lille 7,9” tablet fra Acer er en elegant lille tablet, der samtidig gør sit yderste for at ligne en high-end tablet. Den har et design, der bringer tankerne hen på en iPad mini og en pris, der er helt i bund. Dens ydelser er godt nok ikke blandt de mest imponerende, vi har set, men til prisen gør den det fantastisk godt.

Det første der overraskede os, da vi pakkede den ud, var vægten. Den virker tung og solid, og med en vægt på 410 gram er den da heller ikke en letvægter. Men det forstærker kun indtrykket af en solid tablet.

Naturligvis er der gået på kompromis nogle steder for at bringe prisen ned. Blandt andet understøtter displayet kun 1024 x 768 opløsning. Men med flotte og klare farver var det ikke noget, vi tænkte nærmere over i testen.

Iconia er udstyret med en Intel-processor med to kerner på 1,6 GHz, så umiddelbart bør den have kræfter nok til at afvikle alt, du måtte kaste efter den.

Gør det godt

Helt sådan er det dog ikke. Acer Iconia A1 bliver tydeligt belastet, når vi loader store og tunge apps og i spil hvor det skal gå stærkt, er det tydeligt, at den bliver lidt sløv og at reaktionerne ikke er helt så hurtige, som vi optimalt kunne ønske os det.

Men vi vender igen tilbage til prisen, for til lige omkring 1.200 kroner er det faktisk ret flot, hvad Iconia A1 kan. Alle vores benchmarks placerer den som en ganske habil tablet, og det munder ud i, at der kommer rigtig meget ”bang for the buck” i denne lille lækre sag.

Lidt grynet

Generelt fremstår skærmen som sagt med flotte og klare farver, men når Iconia skal vise film eller billeder, er det tydeligt, at den ikke har helt så mange pixels til rådighed som de noget dyrere tablets.

Det er dog ikke noget vi betragter som et problem, men blot noget du som køber skal være opmærksom på. Film fra YouTube bliver lidt grynede i kanten, og dine billeder er måske ikke helt så flotte, som du kunne have tænkt dig.

Du skal også være opmærksom på, at det indbyggede kamera kun er på 5 megapixels, hvilket vil sige at dine billeder heller ikke helt får den kvalitet som du måske kunne ønske dig.

Men til det hurtige billede er kameraet ganske udmærket, og så kan du jo altid hive din smartphone frem – der garanteret har et væsentligt bedre kamera – hvis du skal tage billeder af en bedre kvalitet.

Hakker i nettet

Acer Iconia har lidt udfordringer når det kommer til at browse. Der er lidt længe om at loade siderne, og den kan godt hakke lidt i det, når du bladrer mellem siderne.

På samme måde så er vi nede på omkring 7 fps, når det kommer til 3D-ydelse, hvilket igen vil sige, at spil også vil hakke lidt i det.

De lidt begrænsede kræfter er også markante, når du bruger tabletten til hverdag. På de tablets vi normalt kigger på, der drejer skærmen stort set lige så hurtigt, som du kan vende den. Men der er en markant forsinkelse på Iconia, og det er nok der, det er tydeligst, at det er en billig tablet.

Opsamling

Når vi kigger på Acer Iconia A1 og sammenligner ydelse med pris, så er der ingen tvivl om, at vi her har fat i et utrolig godt produkt. Vi kan ikke lade være med at forundres over, hvor mange hestekræfter Acer har været i stand til at få plads til på et ret begrænset budget.

Det er også værd at bemærke, at Iconia A1 ikke har plads til et sim-kort, så hvis du skal bruge din tablet til at gå på nettet, så er det et krav, at du er i nærheden af et trådløst netværk.

Til gengæld kan den interne hukommelse på 16GB opgraderes til 32GB ved at smide et microSD-kort ind i Iconia.

 

Produktinformation

 • Navn: Acer Iconia A1-830
 • Skærmstørrelse: 7,9”
 • Skærmopløsning: 1024 x 768 pixels
 • Skærmtype: IPS
 • Processor: Intel Atom, 1,6 GHz dual-core
 • Lager: 16GB indbygget
 • Netværk: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: 3,0
 • Webcam: 5 MP bagpå, 2 MP foran
 • Batteri: Li-ion 14,8 W
 • Dimensioner: 20,9 x 14,6 x 1,11 cm
 • Vægt: 401 gram
 • Pris: Set til kr. 1.160 kroner
 • Mere information hos Acer.

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Acer Iconia A1 er virkelig en skøn tablet, ikke mindst når man tager prisen i betragtning. Den er har et flot design, en skærm der står fint og med en acceptabel betragtningsvinkel, og den yder ganske fortrinligt til langt de fleste formål. Hak i ydelsen, skærmhåndteringen og loading af apps trækker dog lidt fra.

Læs også:

Tablet med overbevisende display og funktionalitet Vi fristes til at kalde Galaxy Tab S for en ’typisk’ Samsung-tablet. Den ligner meget den første tablet, vi så fra Samsung, men dog er den blevet mark...
TEST: Yoga Book – en ny type tablet på godt og ond... Yoga Book ligner faktisk en bog når du får den. Den er pænt hængslet i venstre side, og med logoet i nederste venstre hjørne får man følelsen af at si...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2125 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.