TEST Appel Watch Series 3: Godt smartwatch blev lidt bedre

Apples smartwatch er kommet i version 3, og indeholder mange teknologiske forbedring. På overfladen er der ikke den store forskel, men et kig under motorhjelmen viser at Apple har gjort rigtig meget

Jeg har tidligere kigget på Apples smarte ur, Apple Watch Series 2, og den gang var jeg begejstret for uret, og den opdaterede version, Series 3, er jeg lige så begejstret for.

Men omvendt at jeg det lidt som med iPhone 8/8 Plus. De forskelle der er fra den gamle til den nye version er ikke specielt store, og langt de fleste, hvis ikke alle, er at finde under motorhjelmen.

Rent designmæssigt er der absolut ingen ændringer, hvis du lægger de to ure ved siden af hinanden, har du ikke en kinamands chance for at se forskel på de to.

Apple har, heldigvis, heller ikke ændret noget omkring vandtætheden, du kan stadig hive uret med ud når du skal svømme eller dykke (ned til 50 meter). Uret har også de samme trackere der gør, at det følger dine daglige gøremål, tjekker din puls, om du står op eller sidder for meget ned og så videre.

En ændring er dog, at Apple har tilføjet en enkelt sensor mere, nemlig et elektronisk barometer, hvilket gør at du også kan spore dine bevægelser i højden. Så hvis du løber en tur i bjergene, så kan den også spore at du bevæger dig i højden. Ikke så aktuelt i Danmark, men hvis du løber i bjergene rundt om i verden, så kan det være rigtig rart at have styr på højden også.

watch_series_3_dualcore_newband

Nyhederne godt gemt

Det som kan frustrere en anmelder som undertegnede er, at der næsten ingen forskel er at finde på den gamle og nye version af Apples smarte ur. Hvis du opdatere Watch Series 2 til watchOS 4, så har du et ur der på næsten alle områder er ens med det nye ur.

Du får, næsten, samme funktioner og du får helt de samme urskiver. To ting er dog forskelligt, nemlig at nu kommer Sire til at kunne tale på uret og det nye ur får et e-sim kort. Eller – nej det gør det så ikke i Danmark. Siri kommer nemlig ikke med dansk tale på uret, og e-sim-kortet kommer endnu ikke til Danmark.

Nuvel, det ændrer ikke ved at Apple Watch Series 3 er et fantastisk ur. Når du er inde i Apples økosystem, så spiller det bare vildt godt sammen med alle dine enheder, og jeg er utrolig begejstret for at bruge det som fitness-tracker når jeg er til træning, og den nye Siri-urskive er fed. Den lærer dig at kende, og efter et stykke tid, så ved den hvad du godt vil have/har brug for, på din urskive.

Der hvor forskellene ligger er i hardware. Apple har smidt en nye processor ned i deres nye ur, den såkaldte S3 dual-core processor. Apple selv siger at den gøre uret 70% hurtigere, og der er ingen tvivl om, at det er blevet hurtigere, men 70% kan vi ikke genkendt, det gamle ur var ikke just langsomt.

Så er der kommet en ny W2 Wireless Chip, hvilket gør uret mere effektivt når det kobler op på et trådløst netværk, og det kan mærkes. Samtidig skulle den være med til at spare på strømmen, og det virker rigtig nok. Det gamle ur kørt længe på en opladning, og Series 3 kører faktisk endnu længere. Jeg kunne snildt bruge uret i over to dage uden at løbe tør for strøm.

Og så er der lige en ekstern ting mere, nye remme. De er fine, men dem kan du også bruge på det gamle ur – hvis du kan finde et sted at købe dem.

Uret er suverænt godt, masser af gode tracking-muligheder god sporing af hjerteslaget og kalorieforbruget under træning, og den funktion med at uret faktisk holder ekstra godt øje med dit hjerte/pulsslag er jeg rigtig glad for.

watch_series_3_heartrate_app

Hvis uret opdager at du pludselig har et uroligt hjerteslag, får du en advarsel. Noget jeg håber aldrig at få besked på.

Uret får min varmeste anbefaling – det er svært at undvære det når du først har haft brugt det.

Produktinformation

 • Produktnavn: Apple Watch Series 3
 • Producent: Apple
 • 2 generation OLED Retina skærm med Force touch
 • Lysstyrke: 1.000 nit
 • Opløsning: 340 x 272
 • Dimensioner: 38,6 x 33,3 x 11,4 mm
 • Vægt: 26,7 gram
 • WiFi: 802.11 b/g/n 2,4 GHz
 • Bluetooth: Version 4.2
 • GPS: Ja
 • Processor: s3 dual-core
 • Sensorer: Barometer, GPS, hjertemåler, gyroskop, accelerometer
 • Batteri: op til 18 timer (angivet), op mod 2 dage i test
 • Vandtæt ned til 50 meter
 • Pris: Set til 3.000 kroner
 • Du kan læse mere hos Apple

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Klart mit favorit smartwatch. Uret er avanceret, spiller perfekt sammen med resten af dit Apple-miljø og giver dig et hav af muligheder direkte på uret. Designet kunne godt være bedre, men hvis du leder efter et smartwatch med mange muligheder og en tæt integration til dit Apple-univers, så er dette det ur du skal gå efter. Det eneste der virkelig går imod uret, er at der ikke er sket det store fra Series 2 til Series 3.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?