TEST: Onkyos trådløse headset har problemer

Det nye headset fra Onkyo, W800BT, har ingen ledninger, men selvom tankerne er gode lever det ikke op til forventningerne, hverken når det kommer til lyd eller komfort

Onkyo W800BT Onkyo W800BT

Der er en klar tendens inden for headsets for tiden. Ledningerne skal helt væk, og vi har da også allerede tidligere kigget på Jabra Elite Sport (http://tech-test.dk/test-suveraent-traadloest-sportsheadset-jabra/), der ligeledes helt mangler ledninger.

Men Onkyo W800BT er ikke til sport, det er et headset beregnet til at nyde musik i ro og mag, ikke mens du sveder rundt mellem maskiner i et center fyldt af mennesker.

Headsettet kommer med et etui der også er en opladningsbase, og udover at lytte til musik, så kan du også bruge det til telefonsamtaler.

Vi testede headsettet med forskellige musiktyper, og vi testede det både under stille forhold og under forhold, hvor der var en mere almindelig baggrundsstøj.

Besværlig base

Onkyo W800BT sidder i en base/etui, der også oplader headsettet når det ikke er i brug. Basen har en knap der tænder en indikator for, hvor meget strøm der er tilbage, og så er der to pladser hvori W800BT skal placeres.

Men her er første problem – for ikke alene er det det svært at få de to ørepropper ud af basen, de er også utrolig svære at få placeret i basen efter brug. Der sidder en lille spids, nærmest en syl, som skal passe ned i et lille hul, og personligt kan jeg ikke se det lille hul, uden masser af lys og helst også et forstørrelsesglas.

Herefter skal headsettet så placeres i øret, og her er der en lille krog der skal drejes på plads i øret. Det er faktisk ikke helt så let som det plejer at være på headsets, og vi brugte under hele testen meget tid på at få headsettet til at sidde i øret.

Endelig skal vi nævne, at når du tager headsettet ud af basen første gang, så skal du faktisk tænde for begge ørepropper, og det virker forkert. Det burde være nok at tænde for det ene og så ellers bare lade dem forbinde sig med hinanden automatisk.

Onkyo W800BT

Komforten halter

Med headsettet kommer der tre forskellige silikonepropper til øret, så du selv kan vælge et sæt der passer til dit øre. Men det hjalp os ikke det store, for dels skulle vi mosle for at få ørepropperne ind i vores øre, dels så pressede det for meget inde i øret, hvis vi brugte de silikonepropper der fik ørepropperne til at sidde fast.

Det betød også, at vi ikke kunne holde ud at have headsettet på ret længe ad gangen uden at det begyndte at irritere os.

En middelmådig lydkvalitet

 

Vi havde set frem til at lytte til musik på Onkyo W800BT, og satte derfor forskellige musiktyper på.

Onkyo W800BT lever desværre ikke op til de forventninger vi havde til et headset til 2.500 kroner.

Helt generelt leverer det en fin og udmærket lyd, men den er absolut ikke i den klasse som vi havde forventet fra Onkyo.

Bassen har en tendens til at overstyre og forvrænge lyden og derudover så mangler den lidt kraft. I den musik vi lyttede til, var det klart at musikken ikke havde den bund som bassen skulle levere.

Mellemtonerne skal have ros, de sad hvor de skulle og leverede et godt lydbillede i den del af spektret.

Diskanten var også på den gode side. Diskantonerne var klare og rene men formåede ikke at imponere os. De var fine nok, men kunne ikke helt definere lyden for os.

Det overordnede lydbillede var langt fra der, hvor vi havde forventet det skulle være i et headset til 2.500 kroner, og sammen med en dårlig ergonomi og problemerne med basen, så skuffer W800BT.

Produktinformation

  • Produktnavn: Onkyo W800BT
  • Producent: Onkyo
  • Type: In-Ear
  • Tilslutning: Bluetooth
  • Vægt: 7g x 2, æsken vejer 98 gram
  • Batterilevetid: Op til 3,5 timer samlet (1,5 timer i ørepropperne og 2 timer i basen)
  • Oplader: Micro-usb
  • Set til: 2.499 kroner
  • Mere information hos Onkyo

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Ideen i Onkyo W800BT er fin, vi er fans af headsets der dropper alle ledninger, men det hjælper ikke hvis lyd og komfort ikke følger med, og det er ikke tilfældet med Onkyo W800BT. Det er et jævnt headset med en jævn lyd, og derved bliver det alt for dyrt.

Læs også:

JBL Reflect Mini: 450 kroner JBL Reflect Mini er et kablet headset, der er bøjleløst. Men selve ørepropperne er forsynet med en slags silikone-kroge som du lige vrider på plads nå...
Højt spil med Wireless Everest 2.0 fra JBL Everest 110, 310, 710, og Elite 750NC er de nyeste topmodeller i JBLs portefølje af hovedtelefoner. Hovedtelefonerne er alle udviklet til at kunne lev...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1645 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?