TEST: Yoga 910 – når design og elegance går op i en højere enhed

Yoga 910 er en hybrid laptop, der virkelig pointerer hvordan en elegant laptop skal se ud, og selvom ydelsen ikke er den bedste, så imponerer skærmen og mulighederne redaktionen

Lenovo Yoga 910 Lenovo Yoga 910

Vi har leget med Lenovos Yoga 910, en super tynd hybrid laptop, der på flere punkter har formået at imponere redaktionen. Som en ægte hybrid åbner den problemfrit 360 grader op, og som en god laptop har den et skønt tastatur.

Men det der i vores verden virkelig gør Yoga 910 til noget særligt er to ting – dels den elegante design, dels dens fantastiske skærm.

Lenovo Yoga 910

Lenovo Yoga 910

Den er designet som en ultra-tynd laptop, der med sine 14,3 mm i højden, let er en af de tyndeste laptops vi længe har testet.

Samtidig så har den en skærm på 13,9” og en opløsning på 3.840 x 2.140, hvilket er ikke mindre end imponerende.

Faktisk så er opløsningen så høj, at det kræver rigtig gode øjne at se tekst og ikoner på skærmen. Men øjne der er yngre end vores ville klart nyde den høje opløsning.

Fordelen ved den høje opløsning er dog, at når du ser film, billeder, præsentationer, grafik og lignende, så står alt knivskarpt. Det er også værd at huske på, at skærmen er berøringsfølsom, men det har altså ikke kostet noget på klarheden eller skarpheden af skærmen – det kan dog være det sker over tid, når du får fedtet skærmen til med dine fingre.

Væk med strømstik

Som vi ser det med stadig flere nye pc’er, så har Lenovo afskaffet et dedikeret strømstrik, og bruger i stedet usb-c-porten, som der for resten er to af på laptoppen. Den har også et enkelt usb 3-stik og et mini-jack-stik til lyd.

Vi skal lige dvæle lidt ved usb 3-stikket, for det er et såkaldt ’always on’-stik, hvilket betyder, at selv om du lukker og slukker for Yoga 910, så er der altid strøm på den port, så du kan oplade din smartphone eller tablet fra den.

Når du åbner låget, så er der også en godt placeret fingeraftryksscanner, som du kan bruge sammen med Windows Hello, og åbne via den funktion. Det går hurtigt og let, og det var vores erfaring at den let genkendte vores fingeraftryk.

Den flotte skærm

Der er ingen tvivl om, at det er skærmen der virkelig skiller Yoga 910 ud fra mængden af laptops på markedet i dag. Den høje opløsning understøtter 4K-video, og dermed bliver skærmen oplagt til film og præsentationer – ikke mindst når den stilles i Tent-mode.

Skærmens brede format kan godt give lidt specielle situationer, hvor du ikke kan se ret meget af en web-side, i højden altså, mens du har mere end rigeligt i overskud når det kommer til plads til højre og venstre.

Men – åbn skærmen helt op og stil laptoppen på højkant, så kan du se selv de længste websider i fuld format.

Lenovo Yoga 910

Lenovo Yoga 910

Hvad vi også må rose er tastaturet. Det er en fornøjelse at arbejde på. Det har et godt anslag og en god arbejdsgang. Det er meget behageligt at arbejde på tastaturet i længere tid, hvilket er med til at gøre laptoppen til en perfekt rejsepartner.

Endelig skal vi også lige rose musepladen. Den er stor og let at bruge, knapperne er lette at betjene og den er placeret perfekt i forhold til tastaturet.

Den meningsløse benchmark

Vi sendte Yoga 910 igennem vores benchmarksprogrammer, men har besluttet os til ikke at bruge dem i testen. Ikke fordi Yoga 910 klarede sig dårligt i testen. Faktisk så ydede den ganske udmærket. Men det er ikke en laptop der skal bruges som en gamer-pc, selvom den faktisk godt kan bruges til spil.

Når det kommer til ydelse så har den rigeligt med kræfter til de opgaver den skal bruges til. Film og præsentationer vises problemfrit, den er hurtig til opstart på grund af den indbyggede SSD, og kombinationen af SSD og en Core i7-processor betyder at den starter apps op hurtigt.

Vores oplevelse under brug var derfor, at den var rigelig hurtig. Vi ventede ikke når den skulle boote eller starte apps. Det gik hurtigt med at loade film og der manglede aldrig kræfter til noget.

Naturligvis ville vi have en anden oplevelse, hvis vi havde brugt den som gamer-pc, men vi valgte at bruge den som en business-pc, og teste den ud fra de parametre.

Lenovo Yoga 910

Lenovo Yoga 910

Den samlede oplevelse

Vi har været meget begejstrede for Yoga 910, den er meget elegant og god at arbejde på. Samtidig har den et rigtig godt batteri, som vi brugte omkring 12 timer på at tømme (ved normalt arbejde).

Opløsningen var høj, faktisk så høj at ikoner og tekst bliver for små i forhold til vores +50-årige øjne, men den ser bare ikke så pæn ud, hvis vi sætter opløsningen ned. Så det var lidt surt.

Det var en fornøjelse at se film, billeder og præsentationer på Yoga 910, når man lige vænnede sig til det lidt specielle bredformat på skærmen.

Og så er der prisen. Den billigste Yoga 910 koster over 11.000 kroner, og den dyreste ligger på 18.000 kroner, hvilket er uhørt højt for en laptop. Selv ikke en MacBook bliver helt så dyr.

Produktinformation

 • Produktnavn: Yoga 910
 • Producent: Lenovo
 • Processor: Intel Core i7-7500U Processor (2.70GHz 4MB)
 • Operativsystem: Windows 10 Home 64
 • Skærm: 13,9”, UHD, IPS Multitouch. 3.840 x 2.160
 • Grafikkort: Intel HD Graphics 620
 • Hukommelse: 16GB DDR4 2.133MHz
 • Lager: 512GB SSD
 • Lyd: 2x JBL stereohøjttalere med Dolby Audio Premium
 • Materiale: Aluminium
 • Netværk: 802.11 ac, Bluetooth 4.1
 • Porte: Usb 3.0 type c, usb 2.0  type c med opladning, usb 3.0 med allways-on
 • Dimensioner: 323 x 224,5 x 14,3 mm
 • Vægt: 1,4kg
 • Pris: Set til kr. 15.499,-
 • Mere information hos Lenovo

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Flot design, elegance og anvendelig. Tre ord der virkelig beskriver Yoga 910. Men dertil kommer også dyr. For du betaler meget for Yoga 910. Mellem 11.000 og 18.ooo kroner, så du skal være villige til at betale for design og superskærm.

Læs også:

Laptop med indbygget 3D-kamera fra Acer Så er de på vej - de nye laptops med 3D-kameraer. Det er Acer, der er en af de første producenter af laptops, der lige har annonceret, at deres gamer-...
Fantastisk gamer laptop Hvem siger at elegance, et ægte gamer-design og spandevis at hestekræfter ikke kan gå hånd i hånd? Tja, Asus mener det tydeligvis ikke. Deres ROG G550...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2046 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?