Vi går en dystopisk fremtid i møde, hvis vi ikke får sikret vores IoT-enheder

Ny F-Secure-sponsoreret rapport viser, at sikkerhedsfejlene i internetforbundne enheder kun vil blive mere alvorlige, hvis der ikke gøres noget nu

Internet of Things udgør i sin nuværende form en betydelig trussel for forbrugerne på grund af utilstrækkelige regler for sikkerhed og privatliv, siger eksperter interviewet af Cyber ​​Security Research Institute til den nye rapport “Internet of Things: Pinning down the IoT” sponsoreret af F-Secure. Det anbefales, at der handles hurtigt for at undgå den truende, dystopiske fremtid, der potentielt venter.

Med antallet af internetforbundne enheder, som nu sandsynligvis overstiger det samlede menneskelige befolkningstal, er IoT allerede næsten uundgåelig. Millioner af tilsluttede enheder er allerede blevet kompromitteret for at blive brugt som en del af Mirai botnet. Mange forbrugere er ikke opmærksomme på de risici der er ved brug af deres forbundne enheder, og der er heller ikke fokus på, at producenterne hurtigt sender produkter på markedet uden at overveje grundlæggende sikkerhedskrav og -indstillinger.

“Denne situation kunne skabe et endnu mere skræmmende scenarie end den britiske telefonhacking-skandale på tabloid-aviserne på grund af en massiv udbredelse af usikre IoT-enheder,” fortæller rapporten.

Selvom millioner af nye forbundne enheder kommer online hver dag, er forbrugerne stadig generelt opmærksomme på, at deres nye “smarte” apparater netop gør dette. Men sulten efter forbrugerdata kan ændre det i fremtiden.


Læs også:

TT0017: Hvad er AI? Begrebet AI bliver brugt af snart alle. Der er AI i min smartphone, der er AI i min bil og i mit antivirusprogram. Og hvem kan sige, hvor AI vil være ...
Næsten hver femte virksomhed i Danmark ramt af mal... Den installerede malware, som Check Points sikkerhedsteam har døbt Fireball, fungerer ved at overtage ofrenes computer gennem browseren, der laver enh...

“Til sidst vil næsten alle husholdningsapparater være online, og de vil stort set være usynlige for slutbrugeren,” siger Mikko Hypponen, Chief Research Officer hos F-Secure, i rapporten. “De vil se ud som dump devices, men de vil være smart devices, selvom de ikke vil tilbyde nogen funktioner til forbrugeren, fordi den virkelige grund til, at de er online, vil være at de kan rapportere hjem og sende analysedata til det firma, der byggede enheden”.

Det er allerede nu det svært at finde eksempler på enheder, såsom fjernsyn, der ikke opretter forbindelse til internettet.

Udbud og efterspørgsel har endnu ikke givet en IoT-enhed, der er bygget til fremtiden. Hvis forbrugerne ikke kræver sikkerhed, vil producenterne aldrig prioritere det. Men da afhængighedssamfundet sandsynligvis vil udvikle sig på basis af milliarder af IoT-enheder, kan regeringerne måske blive tvunget til at træde ind for at kræve sikkerhedskrav.

Udover at uddanne forbrugerne om risikoen ved eksisterende IoT-enheder, som eksempelvis USA ser ud til at være klar til, skal regeringerne også tage højde for kvaliteten af ​​teknologien, der sættes i forbrugernes hænder og hjem, fortælles det i rapporten. Producenterne skal reguleres for at sikre, at produkter, der kommer på markedet, ikke har mangler i forhold til brugerens sikkerhed og privatliv.

Yderligere information

Blog – Wake-Up Call: The Time to Secure the IoT is Now

Infographic – The Connected Revolution: A Modern Snapshot

Læs også:

Kasperskys sikkerhedsprodukter må ikke bruges af U... Efter rygter og historier, der blandt andet er bragt af det amerikanske magasin Bloomberg, om at sikkerhedsfirmaet Kaspersky har forbindelser til den ...
10 forudsigelser om IT-sikkerhed i 2019 IT-sikkerhed fylder mere og mere hos myndigheder, virksomheder, forbrugere og medier. Tag nu senest meldingen fra Forsvarets Efterretningstjeneste om ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?