Zenbook 13 kommer til Danmark

Asus’ nye Zenbook 13 kommer nu til Norden og dermed også Danmark. Den blev lanceret i januar på CES 2018, og nu kommer den tynde 13,3” laptop altså til Danmark

I hjertet af Zenbook 13 finder man de nyeste 8. generations Intel Core i5 og i7-processorer, op til 16 GB DDR4 RAM, sammen med en lynhurtig PCIe SSD på op til 512 GB. Zenbook 13 er designet til et liv på farten og giver brugeren et batteri der holder hele dagen. Det specielt designet 50Wh lithium-polymer batteri leverer op til 15 timers autonomi og med fast-charge teknologi, tager det kun 49 minutter at genoplade til 60% kapacitet.

Det har været vigtigt for Asus at holde vægten nede, og derfor er der valgt en magnesium/aluminiumlegering som både er slidstærk og 33% lettere end den traditionelle aluminiumslegering. Resultatet er at Zenbook 13 kun vejer 985 gram.

Zenbook 13 er designet til at overstige den meget krævende MIL-STD 810G-militærstandard. For at sikre den størst mulige pålidelighed og holdbarhed har den gennemgået et stringent testprogram, der omfatter udvidede tests til drift i barske omgivelser, herunder ekstreme højder, temperaturer og fugtighed – disse test af militærkvalitet varer længere end typiske bærbare tests og omfatter et meget bredere udvalg af temperaturer, der sikrer, at Zenbook 13 kan overleve i selv de mest krævende forhold. Testene omfatter også strenge vibrationer og stødtests, der er designet til at efterligne den nogen gange voldsomme daglige håndtering og transport.

NanoEdge skærm med tynde rammer

For at kunne levere livagtige billeder og give den størst mulige skærm, har Zenbook 13 en NanoEdge-skærm i FuldHD med ultratynde rammer, der gør at skærmen fylder hele 80% af låget.

Dens 178° wide-view teknologi sikrer, at billedkvaliteten ikke forværres, når man ser på den fra ekstreme vinkler – så den er god til gruppearbejde eller underholdning. Med den brede 100% sRGB farveskala er man også sikret livlige og korrekte farver.

Dejlig kølig

Zenbook 13 har fået et nyt designet kølesystem, der for første gang ikke kun køler processoren, men også de områder, hvor brugerens håndflader kommer i kontakt – tastaturet og håndledsstøtten. Dette betyder at når computeren er ved fuld belastning, vil skrivning være køligere og mere komfortabelt.

Dette intelligente kølesystem øger også luftmængden ved maksimal belastning med 30% sammenlignet med forrige generation Zenbook UX330 og er også betydeligt mere lydsvagt – ca. med 50%

Pris og tilgængelighed

ZenBook 13 er tilgængelig nu hos udvalgte forhandlere, med en vejl. udsalgspris der begynder på 8.499 kroner afhængig af konfiguration.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2159 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?