100% selvkørende bil fra Google

Google laver meget andet end software. Nu er de på vej med en selvkørende bil - den er lige blevet godkendt til vejtest i Californien

Google selvkørende bil

Google har længe arbejdet på at fremstille selvkørende biler. I foråret så vi således deres første prototype på en selvkørende vil, og nu er de kommet så langt, at de er klar til at sende den ud i den virkelig verden.

Det kan de gøre i Californien, hvor de netop har fået tilladelse til at påbegynde test på offentlige veje. Inden da, har Google dog kørt tusindvis af kilometer på test-baner, og (med chauffør) også i byer i Californien og Navada. Men nu slipper de altså biler løs, der overhovedet ikke guides af en chauffør, men udelukkende af computeren i bilen.

Google har hele tiden ønske, at bilen skulle være helt udenfor menneskers kontrol, men en lov i Californien gør, at bilen skal være udstyret med rat og pedaler, så mennesker kan tage over, hvis det skulle blive nødvendigt.

Google forventer at fremstille omkring 200 af disse prototype biler, som til næste år skal køre rundt i Californien, og de håber at de kan finde en industripartner, altså en bilfabrikant, der kan hjælpe med til at massefremstille disse biler.

Så mon ikke vi i løbet af de næste par år kan forvente at se biler der kører helt af sig selv?

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.