40″ computerskærm med 4K-billeder til computeren

4K-skærme fra Philips til de professionelle og til de kræsne gamere

BDM4065UC

MMD, firmaet der står bag Philips-monitorerne, har nu sendt en 40″ computerskærm i 4K Ultra HD på gaden. Skærmen giver et billede, der er fire gange så skarpt og i fire gange så høj opløsning som en almindelig full HD-skærm kan præstere.

Ifølge en pressemeddelelse giver skærmen, Philips BDM4065UC, en forbedret billedoplevelse, skarpere detaljer og præcision. Det store skærmareal betyder også, at det er let at navigere rundt mellem programmer, og at have mange vinduer åbne på samme tid og stadig bevare overblikket.

I pressemeddelelsen fortæller Thomas Schade, EMEA-vicepræsident hos MMD, at den nye Ultra Clear UHD-skærm er en spændende tilføjelse til deres 4K-line-up.

“Kombinationen af klarheden og skarpheden i 4K UHD og en 40″ skærm vil give brugerne fornemmelsen af plads og præcisionsdetaljer, i alt hvad de foretager sig på monitoren – fra finansielle applikationer og billedredigering til gaming eller filmstreaming.”

4 gange op på alt

Ultra High Definition (UHD) byder på fire gange så høj opløsning som full-HD, og displayet har med sine 3.840 x 2.160 pixels fire gange så mange pixels på samme område. 4K UHD tilføjer især stor værdi til professionelle brugere, for eksempel kan fotografer zoome ind på små detaljer, og den nye monitors 8-bit-farvedybde og FRC (frame rate control) sikrer høj farvenøjagtighed.

Skærmens slanke design og helt tynde kant betyder at man kan stille to 40-tommers skærme på ved siden af hinanden, uden at panorama-udsigten distraheres af skærmenes kanter.

Masser af forbindelser

Philips BDM40 har mange forbindelsesmuligheder, og med den høje båndbredde kan man nu opleve indholdet i 4K UHD-opløsning i 40 tommer. Med den indbyggede DisplayPort 1,2, en digital pc-til-Display-forbindelse, kan man overføre data og billeder uden forsinkelser med en hastighed på op til 10,8 gbps. Skærmen kommer også med MHL-support, så man kan se indhold fra ens mobiltelefon på en stor skærm, mens telefonen lader op, USB 3,0 og HDMI 1,4 til at streame digitale videoer og lyd i høj kvalitet fra en bærbar computer eller anden AV-source.

Philips 40” BDM4065UC-monitoren er tilgængelig på det danske marked fra midten af december og har en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner. 

Tekniske specifikationer

LCD panel type, sizeVA LCD
Backlighting technologyW-LED
Panel size39.56 inches / 100.5 cm
Optimal resolution3840 x 2160 @ 60 Hz
Viewing angle176º (H) / 176° (V), @ C/R > 20
Brightness 300 cd/m²
Brightness uniformity96% ~ 105%
Display colorsColor support 1.07 billion colors
PIP / PbPPiP (two devices), PBP (four devices)
ConnectivityUSB: USB 3.0 x 4 + faster charger

Signal Input: VGA (Analog ), DisplayPort, mini DisplayPort, HDMI (digital, HDCP), MHL-HDMI (digital, HDCP)

Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

Audio (In/Out): PC audio-in, headphone out

RS232
SustainabilityEnvironmental and energy: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold*, RoHS

Recyclable packaging material: 100 %

Post-consumer recycled plastic: 25%

Specific Substances: PVC / BFR free housing, Mercury free, Lead free
Compliance and standardsRegulatory Approvals: CCC, CE Mark, cETLus, FCC Class B, SEMKO, TUV/ISO9241-307, WEEE, CECP, CU-EAC, EPA, KC, PSB, PSE
About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.