Acer Aspire S7 – en ægte MacBook killer

Det er ikke kun Apple, der kan fremstille en supertynd, lynhurtig, elegant og let laptop. Acer Aspire S7 viser, hvordan den kage skal skæres – redaktionen er ret imponeret

Acer Aspire S7

Acers Aspire er ikke en ny laptop – faktisk sendte Acer den på gaden tilbage i 2013. Men nu har den fået en opdatering blandt andet med den nye 2.560 x 1.440 IPS touch-skærm. Den gamle model er flere steder blevet dømt til at være en Windows 8 ’dream machine’, vi var ret spændt på, hvad den opdaterede version kunne byde på.

Supertynd super elegant

Selvom S7 ikke er designet til at ligne en MacBook (hvilket også ville have været en skam), så er den designet til at være elegant og tynd.

Set oppefra er den nærmest firkantet, hvid med en tynd aluminiumsramme, hvilket giver den et elegant udseende. Set forfra og fra siderne (når den er lukket), forsvinder den nærmest, med sine kun 1,3 cm.

Acer Aspire S7

Når den åbnes, sker der mirakler. Skærmen med den fantastisk opløsning står knivskarpt og nærmest indbyder til at blive rørt. Hele indersiden af laptoppen er udført i børstet aluminium, og tastaturet er nedsænket bare en lille millimeter, hvilket på en eller anden måde er med til at give laptoppen et ekstra skær af elegance.

Det samlede udtryk er lige præcis det – elegant og eksklusivt. I sandhed en ægte og værdig MacBook-killer. På designet har MacBook fået en udfordrer til tronen.

Men Acer har ikke stoppet her – de har tilført denne ultrabook en detaljer vi aldrig har set før. Nemlig et selvlysende tastatur, som er langt mere behageligt at kigge på når du bruger laptoppen i mørke, end de traditionelle baggrundslys på andre tastaturer.

Kølig og helt stille

Noget der ofte kan gå hen og blive et irritationsmoment ved mange bærbare computere er, at de bliver varme, og når de bliver varme, er der to mulige konsekvenser. Enten bliver laptoppen varm eller også så begynder blæserne at larme, når de skal transportere varmen væk fra den følsomme indmad.

Her har Acer tænkt sig om en ekstra gang. De har to blæsere lige over tastaturet, men i modsætning til forgængeren, så har de reduceret antallet af blade og skruet ned for hastigheden, så de nu kører omkring 10.000 rpm.

Det betyder, at laptoppen nu er stille, selv når den skal smide varmen væk, når du streamer film fra nettet.

Acer Aspire S7

Flot og responsiv skærm

Normalt er vi ikke specielt begejstrede for touch-skærme på en laptop. Det virker forkert at slippe tastatur og mus og række ind og bruge fingrene på skærmen. Men skærmen på denne ultrabook nærmest tigger og beder om at blive berørt.

Oplevelsen er fantastisk. IPS-skærmen er meget responsiv, og der er absolut ingen vaklen i geledet, når der skal flyttes pixels. Skærmbillederne glider hen over skærmen lynhurtigt og elegant. Sådan skal en touch-skærm bare være.

En fornøjelse at arbejde på

En af de ting, der er vigtige ved en ultrabook, er, at den er til at transportere med rundt, og at den er til at holde ud at arbejde på.

Acer Aspire S7 opfylder til fulde disse krav. Set oppefra er den ikke meget større end et A4-ark, og vægten ligger på 1,3kg. Den leveres endda med et sleeve, så den er lige til at proppe ned i tasken og tage med rundt.

Tastaturet her både fordele og ulemper. Det ligger godt på laptoppen, har et godt anslag og en god arbejdsgang, men der er et par taster, der ligger pokkers tæt på hinanden, og for at spare plads, har Acer slået F-tasterne og de numeriske taster sammen. Det fungerer fint, men du skal huske på, at for at nå en F-tast, skal du altså huske at trykke Fn-tasten ned for at få adgang til F-tasterne.

De taster, der sidder tæt på hinanden er caps-lock og speciel-tasten med $-tegnet på (normalt placeret ved siden af den numeriske tast 1), ins-tasten og retur-tasten samt venstre skift-tast og tasten med <>-tasterne.

Det gør, at os der skriver med 10-fingersystemet, skal være meget påpasselige, ellers kommer der nogle sjov ting ud af skriveriet. Vi havde gerne set, at alle tasterne havde afstand mellem sig, men hvordan pokker det skulle kunne lade sig gøre, og stadig beholde det kompakte design, skal vi ikke gøre os kloge på.

Benchmark

I virkeligheden giver det ikke så stor mening at benchmarke en ultrabook. Det er ikke en gamermaskine, den er beregnet som en arbejdsmaskine, men alligevel – vi kunne ikke lade være, den er trods alt udstyret med en Intel Core i7-5500U (dual core).

Så vi smed den igennem PerfomanceTest og fik en score på 2.150,6, hvilket er en fin score, men asosolut ikke noget, der gør denne ultrabook til en gamermaskine. Men tallene viser, at det er en maskine, der er i stand til at arbejde med tunge job, for eksempel billedbehandling og designprogrammer.

Den indbyggede ssd gør også, at den er lynhurtig til at starte programmer og ikke mindst så er den nærmest tændt, inden vi får klikket på tænd/sluk-tasten.

Grafikken er nok det sted, den halter mest – men igen det er ikke en gamermaskine, men en arbejdscomputer. Grafikkortet er rigeligt godt til at flytte rundt på pixels i alle de programmer, vi kunne finde på at hælde ind på denne laptop.

Opsamling

Vi har i en periode stået og overvejet, om vi skulle udvide vores maskinpark med en MacBook, ikke mindst fordi der nu lige er kommet en række ny fra Apple. Men så testede vi Acer Aspire S7.

Acer Aspire S7

Den er en af de aller mest elegante laptops, vi endnu har testet. Vi skrev tidligere i februar om Asus Zenbook UX305, og udnævnte den til en kandidat til årets bedste laptop. Vi hiver lige Acer Aspire X7 med op på den vogn og udnævner hermed Acer Aspire til en seriøs kandidat til årets bedste laptop.

Den er en fornøjelse at arbejde med, den er helt utrolig elegant, den er lynhurtig, der hvor det tæller, og den har en af de bedste skærme, vi endnu har set. Det er virkelig en super-laptop, vi her har fat i.

Produktinformation

 • Produktnavn: Aspire S7
 • Producent: Acer
 • Processor: Intel Core i7-55oou, dual-core
 • Clockfrekvens: 2,4 GHz
 • Hukommelse:  8GB DDR3L SDRAM
 • Lager: 256GB SSD
 • Skærm: 13,3” IPS touch-skærm
 • Opløsning: 2.560 x 1.140
 • Grafikkort: Intel HD Graphics 5500
 • Trådløst netværk: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Batteri: 6.280 mAh
 • Dimensioner: 1,3 x 32,3 x 22,4 cm
 • Vægt: 1,3 kg
 • Pris: Set til kr. 12.990,-
 • Mere information hos Acer

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Acer Aspire A7 er en fantastisk laptop. Den er en ægte ultrabook, med en imponerende lav vægt og super tynd. Samtidig kører den snildt 4 timer på en opladning, og den hverken larmer eller varmer. Der er et par smådetaljer med tastaturet, der forhindrer at den kommer helt til tops, men vi er imponerede.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?