Adobe klar med kæmpe opdatering af deres Creative Cloud-programmer

Det er ikke småting Adobe har tilført deres 2015-version af Creative Cloud. Alle 15 desktop-programmer har fået nye funktioner, og så er der kommet fire nye Android-apps og nye services til – Tech-Test er i gang med at teste hele pakken

Adobe Creative Cloud

Da Adobe på et pressemøde løftede sløret for, hvad der kommer af nyheder i 2015-versionen af Creative Cloud-programmerne, var det ikke småting de kunne fortælle om. Faktisk er vi ret sikre på, at Adobe måtte undlade at fortælle om ret mange ting, bare for at kunne overholde de to timer som pressemødet var sat til at vare.

Ifølge Adobe selv er det da også den største opdatering af Creative Cloud som endnu har fundet sted, og noget af det som de slog særligt meget på, var en lant stærke integration mellem desktop-programmer og mobile apps, hvilket blandt andet betyder, at du kan fortsætte det arbejde du startede på din mobile, på din Mac eller pc og omvendt – alt overføres automatisk via Creative Cloud.

Først lidt om de nye apps

Til Androd-platformen er der nu kommet de populære kreative apps, Brush CC, Shape CC, Color CC og Photoshop Mix. Men iOS-folket skal nu ikke føle sig udenfor, der er nemlig også kommet en ny video-app til iPhone, Adobe Hue CC, der fanger lys- og farveskemaer via kameraet i iPhonen. Resultatet skulle være, at du kan få den helt rige stemning i Premiere Pro CC eller After Effects CC.

Nyhederne i Creative Cloud-programmerne

Men det vigtigste er og bliver nu, hvad der er sket med de 15 CC-programmer – og det er altså ikke småting.

Vi skal ikke liste alle nyhederne her, dertil er der bare alt for mange. Men vi kan da lige løbe et par stykke af dem igennem.

  • Adobe CreativeSync, er noget som Adobe er meget stolte af, og som virkelig er med til at udnytte fordelene ved at have et cloud-baseret kreativet miljø. Med Adobe CreativeSync vil programmerne nemlig huske foretrukne skrifttyper, pensler, biller, filer, metadata og meget mere, på tværs af enheder. Hvad det betyder i praksis er, at favoritværktøjerne altid er ved hånden uanset på hvilken enhed man åbner sine projekter på.
  • Artboards er noget som vi er på redaktionen ser frem til at teste. Den funktion gør at du nu kan designe brugeroplevelser på tværs af enheder i samme Photoshop-dokument og se, hvordan de vil se ud på forskellige enheder.
Artboards
  • Premiere Pro CC, traditionelt set ikke verdens enkleste program at bruge, har få et nyt værktøjspanel, Lumetri Color Panel. Her kan du justere farvekorrektioner ved hjælpe af intuitive og nemt anvendelige kontrolværktøjer – det vil gøre det lettere, selv for glade amatører som undertegnede, at bruge programmet.
Morph cut
  • Morph Cut er også kommet til Premiere Pro CC, en funktion der gør det nemmere at udglatte jump cuts i interviewoptagelser, man ønsker skal se mere sammenhængende ud. Den funktion blev demonstreret med meget stor overbevisning på pressemødet, og den glæder vi os til at teste.
  • After Effects CC er blevet udstyret med funktionen Unterinterrupted Preview, hvilket gør at du kan lave store ændringer i din video mens du afspiller den.
  • Adobe lover at flere programmer er blevet op til 10 gange så hurtigt, er blevet mere præcise. Det bliver interessant at se om det er muligt at se den ændring.
  • Endelig har Dreamweaver, endelig, fået responsive webdesign-egenskaber, så du som udvikler let kan layoute og fremstille produktionsklare sider tilpasset alle skærmstørrelser.

Her fra kl. 12 i dag skulle de nye versioner af programmerne være klar, og folk der allerede har et Creative Cloud abonnement kan opgradere uden ekstra omkostninger. Hvis du er ny CC-bruger, så skal du naturligvis ud og betale, og de priser varierer alt efter hvilket abonnement du måtte ønske, tjek www.adobe.dk for informationer om priser.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?