Adobe RGB-teknologi i ny Philips monitor

Den nye Philips monitor, 272P4APJKHB, er en 27" IPS-AHVA-monitor, der er kalibreret til at understøtte hele Adobe RGB-farvespektret

Philips 272P4A

Med det brede Adobe RGB-farvespektrum kan monitoren, kaldet Philips 272P4APJKHB, ifølge MMD der står bag Philips-monitorerne, genskabe over en milliard farver med næsten 100% nøjagtighed. Professionelle brugere kan dermed vise farver på skærmen i overensstemmelse med industristandarder, og de får høj farvenøjagtighed gennem hele arbejdsprocessen.

Arbejder man med grafisk design, geofysiske undersøgelser, digital prepress og postproduktion, er præcise og ensartede farver en nødvendighed, så slutresultatet bliver som ønsket.

Philips 272P4APJKHB understøtter Adobe RGB- og sRGB-farveskalaen med henholdsvis 99% og 100%, hvilket betyder, at man oplever præcis de samme farver uanset hvilken enhed, man bruger med Philips-skærmen. PerfectKolor kan med seks-akset farvejustering indstilles til ethvert arbejde.

Nogel af de nye teknologier i skærmen

Ved at bruge 10-bit farver gengiver den nye 27” Philips-skærm over en milliard farver på samme tid. Det er farver, som brugeren er ude af stand til at se med det blotte øje. Billeder i 10-bit farver er bløde og naturlige uden gradationer eller color-banding.

Udsving i computerskærmes lysstyrke og farver er et almindeligt problem. Med SmartUniformity autojusterer Philips-skærmen disse udsving og leverer en ensartethed i lystætheden på mere end 95%, hvilket er afgørende i farvekritiske arbejdsprocesser som billedredigering og videnskabelig visualisering.

Den måde, led-skærme justerer lysstyrke på, kan i nogle tilfælde medføre, at man oplever flimmer på sin skærm. Flimmer kan samtidig give øjentræthed, og det er helt udelukket, når man skal arbejde med detaljerige billeder. Philips’ Flicker-Free-teknologi er en løsning, som regulerer lysintensiteten, minimerer flimmer og giver en bedre og sundere billedoplevelse.

Ud over farvemulighederne i Philips 272P4APJKHB er skærmen også designet til at klare udfordringerne i det daglige kontorarbejde. Skærmen har eksempelvis:

  • webkamera og højtalere
  • krystalklar Quad HD-opløsning på 2560×1440 eller 2560×1080
  • ekstra brede betragtningsvinkler som garanterer skarpe billeder  fra ethvert perspektiv
  • fleksibel og ergonomisk fod, SmartErgoBase, som gør skærmen i stand at hælde, tippe og dreje

Ved hjælp af skærmens MultiView-funktion kan skærmen desuden forbindes til flere forskellige enheder samtidig. Således kan brugere se indhold fra flere forskellige kilder samtidigt – for eksempel et dokument på en bærbar computer i den ene side af skærmen og billeder fra et kamera i den anden side.

Philips Brilliance 272P4APJKHB er tilgængelig på det danske marked nu til en vejledende udsalgspris på 4.999 kroner.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.