All I want for Christmas is …

At omgive sig med gadgets det mest af tiden, betyder også at ønskelisten har en tendens til at eksplodere. Derfor har det været svært at begrænse vores liste, men vi har gjort vores bedste, og fremstillet en liste der er en blanding af vores Platinum-belønnede produkter og nogle som vi bare MÅ have fat i

julegaveønsker

Så blev det den tid på året igen, hvor julen ligger og lurer lige om hjørnet, og de sidste gaver (eller måske de første?) skal købes. Her på redaktionen mener vi ikke, at der kan være en jul uden gadgets under juletræet, så derfor har vi strikket en ønskeliste sammen bestående af nogle af de ting mest spændende ting vi enten har testet i 2015, eller som vi har hørt/læst/skrevet om.

Så lad dig blot inspirere af følgende liste som indeholder nogle af de mest spændende produkter vi har stiftet bekendtskab med i 2015.

Den alsidige laptop/tablet

Acer aspire R13

I april testede vi Acer Aspire R13, en multimaskine der i usædvanlig grad var både versatil og brugbar. Allerede i april måned satte vi tingene på spidsen og udnævnte den til en af de mest spændende laptops i 2015, og den dom står vi fast på her ved årets udgang.

Noget af det der placerer denne laptop på vores ønskeliste er det gennemtænkte design, de smarte detaljer og letheden hvorved maskinen bruges.

Acer Aspire R13 har f.eks. indbygget en stylus (pen), som du både kan bruge til at betjene laptoppen med, og som kan bruges til at tegne direkte på skærmen med. En supersmart detalje, som gav maskinen endnu flere anvendelser.

Hele anmeldelsen kan du læse her.

Kom i form igen efter julen

Fitbit Surge

Julen vil nok være hård ved mange, personligt er vi godt klar over, at der skal trænes igennem i det nye år for at få smidt noget af juleflæsket, og det er endnu en kærkommen anledning til at ønske os lidt gadgets.

I fitness-kategorien er der ingen tvivl om at en Fitbit vil være meget velkommen, mere præcist Fitbit Surge som vi testede tidligere på året, og gav en velfortjent Platinum-udmærkelse.

Fitbit Surge udmærker sig ved at fungere både som almindeligt ud, og så samtidig overvåge din aktivitet i løbet af dagen. Den logger både hvor meget du bevæger dig, hvordan dit pulsslag ligger og hvor mange kalorier du forbrænder når du motionerer.

Den kan tracke op til syv forskellige motionsformer, så du får et fortrinligt overblik over din aktivitet. Endelig holder den også øje med dit søvnmønster og derved får du hurtig et overblik over, om du sover for lidt, for meget eller for dårligt.

Fitbit Surge er en super god fitness-gadget, og du kan læse hele anmeldelsen her.

Det smarte hjem

D-link

En af de ting vi ikke fik kigget nærmere på er gadsgets der gør hjemmet smartere, men det betyder ikke at vi ikke kan ønske os dem.

D-Link har en hel serie af produkter der kan gøre dit hjem smartere, D-Link Smart Home har blandt andet smarte døralarmer, overvågningskameraer der holder øje med dine kæledyr, vandsensorer, intelligente stikkontakter, enheder der gør at du kan streame hjemmemusikken til lige der, hvor du måtte befinde dig, og mange flere.

Vi ser frem til at teste blandt andet døralarmen og den intelligente stikkontakt. I mellemtiden kan du læse meget mere om produkterne her.

Styr på græsplænen

Gardena R160

I løbet af sommeren testede vi fire forskellige robotplæneklippere – det var en god sommer, hvor vi ikke behøvede slå græs.

Men det gav os også blod på tanden til at få sådan en fætter selv, og selvom det endnu ikke er lykkes for undertegnede at snige en robotplæneklipper hjem, så kan man jo altid håbe på at det lader sig gøre på et tidspunkt.

Den robotplæneklipper som vi totalt forelskede os i var Husqvarna Automower 330X, som desværre også ligger helt udenfor vores budget. Men heldigvis var der en robotplæneklipper mere, som stort set var lige så god, minus et par faciliteter, og det var Gardena R160 (http://tech-test.dk/gardena-r160/).

Robotten gjorde et fortrinligt arbejde sommeren over. Den var stabil og støjsvag og den klippede utrolig pænt. Samtidig er knivene af en sådan beskaffenhed, at de nok kan klippe græs, men ikke laver mærker i f.eks. datterens legetøj.

Nok en stor pakke til under juletræet, men jeg hæver det gerne, hvis det er nødvendigt.

Musikanlægget tilbage til stuen

technics

På musikfronten har vi ikke nået at teste så mange produkter som vi gerne ville i år, så dem har vi til gode til næste år. Men det skal ikke forhindre os i at ønske os et par spændende produkter.

Undertegnede er vokset op med musikanlæg i huset, og gennem hele min ungdom var mit Technics-anlæg en ven jeg ikke kunne undvære. Men tiderne ændrede sig, og min musik ligger i dag primært på min tablet og smartphone.

Men det nye mini-anlæg fra Technics bringer nostalgien op i mig, og bringer lysten til at få et anlæg i huset tilbage. Mini-anlæget hedder SC-C500 og er et meget elegant lille anlæg der både skulle kunne spille højt og i god kvalitet.

Anlægget består, ud over et sæt højttalere, af en netværksforstærker som er optimeret til at håndtere streamet musik, en SSD til at lagre musik på (ingen bevægelige og støjende dele – we like) og en cd-afspiller til dem af os der stadig befinder os i den musikalske middelalder.

Du kan læse mere om anlægget her.

Tag højttaleren med rundt

solemate

Nogle gange skal højttaleren så med rundt på turen, og hertil har vi kigget langt efter Jabra Solemate og Solemate mini. To version af Jabras transportable højttaler, der giver god lyd uanset hvor du måtte befinde sig.

Samtidig er den udført så den kan tåle vejr og vind, så det er ok at hive den med til strande og poolen (selvom det næppe bliver aktuelt de næste mange måneder). Den kan naturligvis også tages med på ferien, og der kan det jo være at der bliver behov for dens vejbestandighed, og kan vi så i øvrigt snart få lidt sommer?

Solemate Mini koster 799 kroner, mens Solemate har en pris på 1.099 kroner, og du kan læse mere om Solemate her og om Solemate Mini her.

Ud og flyve med de skøre

Phantom 3 Standard og Professional

Her på redaktionen er vi bidt af en gal drone. Vi har været så heldige at kunne teste et par stykker i løbet af året, og vores favoritter er klare – DJ1 fremstiller nogle imponerende droner. Masser af kræfter og funktioner, en drone som de fleste kan finde ud af at betjene.

Vores favoritdrone er DJ1 Phantom 3 Professionel, som vi testede for et par uger siden. Dronen er utrolig let at flyve med, har en meget lang rækkevidde og har en panik-knap (også kaldet ’flyv så hjem for pokker’-knappen). En superstabil droner som meget gerne må forvilde sig ind under vores juletræ.

Glem ikke tv’et

EF950V_H_green bird

Men ingen juleønskeliste uden en bøn om at få et nyt tv. Der er sket så meget på tv-fronten at vi bare ikke kan lade være med at ønske os et nyt tv (igen i år…). Her har LG et par gode bud, og vi er faldet over deres 4K OLED-TV som både findes i en buet og flad version.

Vi er klart mest til den flade version, men kunne godt leve med den buede, hvis det var måde at få fingre i deres spændende nye tv på.

Det flade tv findes i to størrelse, 55” og 65”, og vi er klart af den opfattelse at ’ja, størrelsen betyder noget’, og derfor er det klart 65”-versionen som vi ønsker os.

Tv’et er naturligvis et smart-tv, men det vigtigste for os er i virkeligheden at det understøtter 4K og at det er et OLED-panel der giver os billedet. Det giver os nemlig et super-let tv med et knivskarpt billede. Hm – kan godt se at der ikke bliver meget plads til juletræet med alle de store pakker jeg forventer at få juleaften.

En superspændende tablet

iPad Pro

Ja så gjorde Apple det igen – fremstillede en tablet der med det samme tog førstepladsen blandt tablets. Ja det er stor (12,9”), men skærmen er suveræn, den er lynhurtig og den har power nok til at overtage rollen som laptop til langt de fleste opgaver.

Samtidig så kan den udstyres med et eksternt tastatur og Apple Pencil, og vupti så er der stort set intet du ikke kan med denne fantastiske tablet. Apple Pencip er klart den bedste stylus vi endnu har kigget på, og sammen med iPad Pro bliver den hurtig uundværlig.

Du kan læse vores test af iPad Pro her.

Er det en ufo eller er det en router?

dlink

D-Link har en utrolig spændende router (DIR 890 L) på programmet, en router som vi snart skal have testet (den ligger i bunken). Den ligner mest af alt ufo, men er i virkeligheden en tri-band router, der skulle sikre såvel en høj båndbredde som et meget stabilt netværk.

Routeren er naturligvis en ac-router, og så har den en række meget spændende funktioner så som Wireless AC beamforming der forstærker det trådløse signal, SmartConnect, der automatisk placerer enhederne på de trådløse bånd, og en avanceret QoS-motor med en træk-og-slip brugerflade. Se det er en router vi rigtig gerne så pakket ind til os juleaften.

Routeren har en pris på omkring 1.767 kroner og du kan læse mere om den her.

Kræs til øregangen

bose

Ind i mellem så skal der så også lidt god lyd til, og det sker alt oftere, at vi gerne vil sidde med et headset på mens vi lytter til god musik. Men det sætte krav til et headset, og her har vi kigget hen mod Bose, der har deres Bose SoundLink, et såkaldt Around-Ear headset, der er udviklet med både lydkvalitet og komfort for øje.

Udover den gode lydkvalitet, så lover Bose at du på blot 15 minutter kan oplade headsettet til 2 timers spilletid, og hvis du giver det en fuld opladning, ja så har du hele 15 timers musik med dig på farten.

Vi kender Bose som et kvalitetsmærke, og ville gerne have dette flotte headset i julegave. Prisen ligger på 2.399 kroner og du kan læse mere om headsettet her.

Årets bedste mobiltelefon

Mate S

Vi har testet en del smartphones i løbet af 2015, og her på årets sidste dage, har vi testet den smartphone som vi godt tør kalde for årets bedste og meste elegante, nemlig Huawei Mate S.

Mobilen er utrolig elegant, har en række spændende funktioner, en super god batterilevetid, masser af muligheder for optimering en fantastisk skærm og et kamera du kan indstille som var det et professionelt kamera.

Her er vi tæt på at have vores favorit gadget set på et helt år, og uden sammenligning den bedste smartphone vi har testet i år. Den håber vi meget på ender som en af de hårdepakke vi så godt kan lide at få.

Headsettet til gameren

logitech g933

Endelig så har vi et headset til gameren som ikke er til at undvære. Logitech G933 er et suverænt godt headset. Vi er i fuld gang med testen og indtil videre er vi meget begejstrede. Lyden er suveræn, og det er let at høre hvor fjenderne befinder sig.

Samtidig så er det også helt ok at lytte til musik, for højttalerne har både nøjagtige høje toner som flotte klangrige dybe toner.

G933 koster 1.999 kroner men er hver en øre værd. Du kan finde mere information om headsettet her.

Rigtig god jul

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?