Alle droner i USA skal overvåges

Private og kommercielle droner er ved at skabe problemer i USA, og nu bliver der arbejdet med et system der skal kunne overvåge og kontrollere ubemandede droner

droner

Baggrunden er simpel – brugen af droner i USA har skabt en kaotisk situation, og her tidligere på året endte en ubemandet drone inde på græsplænen ved det Hvide Hus. Den mangel på kontrol af hvor de ubemandede droner befinder sig, hvor de rent faktisk må være og mulighed for at stoppe dem, har givet anledning til planer om en teknologi, der skal overvåge kommercielle og private droner i USA.

NASA har dog et lille problem, for ifølge The Guardian, har NASA kun et budget på $500.000, hvilket er latterligt lavt, når det kommer til et teknologiprojekt. De har derfor indgået partnerskab med Verizon, der er det største teleselskab i USA og dem, der har den største 4G LTE-dækning.

Hele projektet handler om, at NASA vil bruge Verizons netværk af mobilmaster til at overvåge droner, der flyver i lav højde. Samtidig fortæller The Guardian også, at Verizon er på vej med en teknologi, der sætter dem i stand til at bruge deres mobile netværk til ’data, navigation, overvågning og sporing af droner’ i 2017.

Når NASA vælger at bruge et system, der baserer sig på mobilmaster, så giver det faktisk ret god mening, for radarsignaler duer i praksis ikke i lav højde. Det ville også være umuligt at installere sporingsenheder på alle droner og det almindelige system til at holde øje med luftrummet i USA er allerede meget belastet.

Præcist hvordan systemet skal fungere, er der endnu ikke nogle informationer om. Det eneste, der vides om det kommende system, er, at det skal være cloud-baseret, hvilket så igen betyder, at alle droner skal være forbundet til internettet.

Der er dog en del ting, der stadig er store uafklarede spørgsmål om. Dels har de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA (Federal Aviation Authority) ikke nogle regler, der dækker flyvning af droner i USA, indtil videre har de kun et forslag til regler for kommercielle droner.

Dels er der ingen information om, hvordan NASA vil sikre, at alle private og kommercielle droner overholder et eventuelt krav om, at de rent faktisk er forbundet til internettet – Tech-Test følger udviklingen med spænding. Hvad USA vælger at gøre, kan meget blive model for, hvad Europa kommer til at gøre.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?