App hjælper på fyrets ydeevne

En ny app fra Stoker overvåger dit træpillefyr og fortæller dig om evt. problemer

Af Asger Nielsen

Kulden nærmer sig for alvor, og varmeregningerne begynder at stige stødt, i takt med at temperaturen udenfor falder stille og roligt. Hvis vi får en vinterperiode, som den vi plejer at få, kan vi nok også regne med, at kulden sniger sig et godt stykke ind i foråret.

Hvis man ikke har et ordentligt opvarmningssystem i sin bolig, eller hvis man har et forældet system, kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse i de mørke måneder. Mange gamle oliefyr, og andre former for forældet opvarmning, er ikke kun en stor pille at sluge rent økonomisk, men også en meget miljøskadelig løsning til opvarmning af husstande. Træpiller af høj kvalitet kan både være billigere og bedre for miljøet end de gamle typer af opvarmningsfyr som fx et oliefyr.

Overvågnings app optimerer brændsel

Træpiller er et af de naturprodukter, som både er billigt og nemt at anvende. Det skal dog afbrændes på den rigtige måde, før det giver den fulde effekt. Stoker, som er leverandør af langt de fleste træpillefyr har lanceret en app, som nu gør det muligt at koble dit Stoker fyr til nettet, og igennem appen overvåge træpillefyrets ydeevne. Du kan med appen blandt andet overvåge, hvor mange kubikmeter træpiller, som dit fyr afbrænder i alt, og hvor mange den har brændt det sidste døgn. Du kan også holde øje med, hvor høj brændværdien er, og hvad den gerne skulle være.


[yuzo_related]


Alt i alt gør den nye app, det at have et stokerfyr meget mere simpelt. Der er ikke længere noget med at skulle ud i fyrrummet, svines til med sod og aske og trække en fæl lugt af røg med ind i stuen, når man skal se, om fyret nu også brænder, som det skal. Det bedste af det hele er næsten, at man kan koble sit fyr direkte op til en reparatør. Det betyder, at reparatøren og dig selv får en melding, hvis noget skulle være galt. På den måde kan man hurtigt få løst evt. problemer, og man undgår at komme hjem til et iskoldt hus, som kan give diverse ubehagelige problemer. Problemet kan også hurtigt løses, da reparatøren har fået en melding, om hvad der præcist er gået galt i afbrændingsprocessen.

Lidt ligesom et spil

Når du brænder dine billige træpiller af, kan du gå ind på StokerCloud, som er den hjemmeside, hvor du tjekker op på dit Stokerfyrs ydeevne. Men ikke nok med, at du kan se dine egne resultater, du kan også se, hvordan andre Stokerfyr klarer sig. Du kan se, hvilket fyr der brænder flest træpiller af, og hvilket fyr der afbrænder færrest. Du kan også se, hvilket fyr som har den højeste temperatur på den røg, som kommer ved afbrændingen. Det kan blandt andet fortælle noget om, hvor stor brændværdien er.

På den måde kan man følge med i, hvor gode de andre stokerfyr er og måske lave en lille indbyrdes konkurrence med vennerne.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?