Apple Watch sendes på gaden – bare ikke i Danmark

Apple har lige haft deres store lancering, hvor de blandt andet har datosat lanceringen af Apple Watch, samt fremvist deres nye MacBooks. Desværre må danske Apple fans stadig se langt efter Apple Watch

Apple Watch og MacBook

I starten er det ni lande, der kan glæde sig over at det store amerikanske æble begunstiger dem med deres nye gadget, Apple Watch. Landene, der fra d. 24. april kan købe det næsten sagnomspundne smart watch fra Apple, er Australien, Canada, Kina, Frankring, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannien og USA.

At uret er et spændende produkt, er der ingen tvivl om. Apple lover blandt andet masser af teknologiske nyskabelser, blandt andet den krone, der bruges til at navigere rundt i urets menuer med, og den nye Taptic Engine, der prikker til dig, hvis der er beskeder eller opkald.

Apple Watch skulle også være et ret avanceret fitness-makker, og hjælpe med til at holde dig motiveret og træne bedre.

Du kan læse meget mere om uret her.

Den opdaterede MacBook

Dagen i dag er også der, hvor Apple har opdateret deres 13” MacBook Pro med Retina-skærm. Den har nu det nye Force Touch-pegefelt, femte generations Intel Core-processorer og Intel Iris Graphics 6100, to gange hurtigere flash og længere batterilevetid.

Det nye Force Touch-pegefelt har indbygget tryksensor, som gør, at du kan klikke hvor som helst, og få et ensartet og haptisk feedback med hurtig respons. Pegefeltet kan også tilpasses, så du selv bestemme hvor hårdt der skal trykkes for at registrere en klik. Der er også kommet en spændende funktion, nemlig dybde-klik, som er et et klik fulgt af et tryk, der går lidt længere ned. Det kan bruges til opgaver så som at hente definitionen på et ord, hurtig visning af et kort eller at se preview på en fil.

Priser og tilgængelighed

13″ MacBook Pro med Retina-skærm fås nu i Apple Online Store og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere med en 2,7 GHz dual-core Intel Core i5-processor og Turbo Boost-hastigheder på op til 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 128 GB flash-lager samt Intel Iris-grafik fra 11.299 kr. inkl. moms; med en 2,7 GHz dual-core Intel Core i5-processor og Turbo Boost-hastigheder på op til 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 256 GB flash-lager fra 12.999 kr. inkl. moms; og med en 2,9 GHz dual-core Intel Core i5-processor og Turbo Boost-hastigheder på op til 3,3 GHz, 8 GB hukommelse, 512 GB flash-lager fra 15.499 kr. inkl. moms.

Specielle konfigurationer inkluderer en hurtigere dual-core Intel Core i7-processor med op til 3,1 GHz og Turbo Boost-hastigheder på op til 3,4 GHz, op til 16 GB hukommelse og flash-lager på op til 1 TB. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes her.

MacBook Air fås nu i Apple Online Store og hos autoriserede Apple-forhandlere. 11″ MacBook Air leveres med en 1,6 GHz processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,7 GHz, 4 GB hukommelse og fås med 128 GB flash-lager fra 7.799 kr. inkl. moms, og 256 GB flash-lager fra 9.499 kr. inkl. moms. 13″ MacBook Air leveres med en 1,6 GHz processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,7 GHz, 4 GB hukommelse og fås med 128 GB flash-lager fra 8.799 kr. inkl. moms, og 256 GB flash-lager fra 10.499 kr. inkl. moms.

Specielle konfigurationer inkluderer en 2,2 GHz Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 3,2 GHz, op til 8 GB hukommelse og op til 512 GB flash-lager. Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes her.

Den nye MacBook

Der kom også en ny MacBook på gaden i dag, ja faktisk var det en hel ny serie af bærbare computere, der har fået en gennemgribende nytænkning på utrolig mange måder.

Den nye Macbook har en vægt på godt 900 gram og er 13,1 mm tynd, samtidig har den en flot 12″ Retina-skærm, som er den tyndeste på en Mac nogensinde, et tastatur i fuld størrelse i Apples eget design, som er markant tyndere og reagerer meget hurtigt, et helt nyt Force Touch-pegefelt, som tilfører Mac-computeren en ny dimension af interaktivitet, en kompakt USB-C-port til dataoverførsel, videoudgang og opladning i ét enkelt stik samt et nyt batteridesign, som udnytter hver millimeter plads optimalt for at levere batteritid til en hel dag. Og for første gang fås MacBook i tre flotte aluminiumfarver – guld, sølv og space grey.

Det nye MacBook-design, som kun måler 13,1 mm på det tykkeste sted, er 24 procent tyndere end MacBook Air-modellen med 11″ skærm. Kabinettet er præcisionsfræset, helt uden overgange og udstyret med integrerede Wi-Fi-antenner, og topbeklædningen viser Apple-logoet i poleret, rustfrit stål. Denne MacBook fås i tre farver – guld, sølv og space grey – og er den første MacBook med et kabinet helt i metal.

Designet af den nye Mac tager udgangspunkt i et helt ny tastatur i fuld størrelse. For at kunne få plads til et sådant tastatur i den tynde MacBook var det nødvendigt, at man startede helt forfra med at udvikle en ny funktionsmåde for bærbare computeres tastatur. Det nye tastatur er 34 procent tyndere og anvender en sommerfuglemekanisme, som er designet af Apple.

Den er intet mindre end 40 procent tyndere end en traditionel saksemekanisme til tastaturer og alligevel fire gange så stabil, hvilket giver større præcision, uanset hvor din finger rammer tasten. Nye, kuppelformede kontakter, som sidder under hver tast, giver en jævn fornemmelse med hurtig respons, når man taster, og hver tast på det nye tastatur er separat baggrundsoplyst med sin egen separate LED, som leverer en præcist kalibreret, ensartet lysstyrke bag hver tasteknap.

Den nye MacBook har en 12″ Retina-skærm med et højde-bredde-forhold på 16:10. Med en tykkelse på kun 0,88 mm er den nye MacBooks Retina-skærm den tyndeste skærm på en Mac nogensinde. Fordi den har en større blændeåbning for hver pixel, er den nye Retina-skærm også ekstremt effektiv og bruger 30 procent mindre strøm end Retina-skærmene på de nuværende bærbare Mac-computere ved samme lysstyrke. Og med en opløsning på 2304 x 1440 fremstår tekst, billeder og film fantastisk skarpe.

MacBook er også udstyret med det helt nye Force Touch-pegefelt, som tilfører Mac-computeren en ny dimension af interaktivitet. Tidligere i denne artikel beskriver vi, hvad Force Touch-pegefeltet er.

Den nye MacBook er også udstyret med næste generations USB-C-port, som er utroligt lille, men også alsidig og endnu mere brugervenlig end før. Som ny industristandard understøtter USB-C opladning ved højere effekt, dataoverførsel med USB 3.1 Gen 1 (5 GB pr. sek.) og DisplayPort 1.2, alt sammen i ét enkelt stik, som kun kræver en tredjedel af den plads, en traditionel USB-port skal have.

Priser og tilgængelighed

Den helt nye MacBook kan købes fra fredag d. 10. april via Apple Online Store og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. MacBook fås med en 1,1 GHz dual-core Intel Core M-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,4 GHz, 8 GB hukommelse, 256 GB flash-lager og Intel HD Graphics 5300 fra 11.299,00 kr. inkl. moms og med en 1,2 GHz dual-core Intel Core M-processor med Turbo Boost-hastigheder på op til 2,6GHz, 8 GB hukommelse, 512 GB flash-lager og Intel Graphics 5300 fra 13.999,00 kr. inkl. moms.

Oplysninger om yderligere tekniske specifikationer, specielle konfigurationer og tilbehør findes her.

About Lars Bennetzen 3893 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?