Armbåndet viser vej

På IFA-messen i Berlin fandt Tech-Test et rigtig spændende smart armbånd, Happic. Dets udgangspunkt er noget anderledes end de andre, vi har set, blandt andet viser det dig vej, når du cykler, uden du behøver kigge på armbåndet

Happic

Ved første øjekast ligner Happic alle de andre smarte armbånd, der findes på markedet, men det arbejder på en lidt anden måde.

Happic arbejder med det de kalder for haptisk-feedback, hvilket betyder at armbåndet kan vibrere på forskellige måder, når det gerne vil i kontakt med personen, der går med det.

I dette tilfælde betyder det, at Happic kan vibrere på oversiden af dit håndled, hvis en tilfældig person ringer eller sender en sms til dig. Men er det en person, der er på din VIP-liste, ja så vil Happic vibrere på undersiden af dit håndled. På den måde kan du hurtigt vurdere, om du skal afbryde dit møde eller din morgenløbetur for at tage telefonen eller måske besvare en sms.

Men hvor vi her på redaktionen specielt synes, at Happic var interessant, var de tre områder, hvor armbåndet gør noget helt anderledes end vi har set andre armbånd gøre.

Navigation uden skærm

Når Happic er koblet op mod din smartphone, har du mulighed for at bruge Happic som navigation. Når du skal foretage dig en manøvre, så får du besked gennem det haptiske system. Der er programmeret en række forskellige vibrationsmønstre ind i armbåndet, så den på den måde kan fortælle dig, hvis du skal gøre.

Happic

Herudover giver Happic dig mulighed for at styre din smartphone ved hjælpe af forskellige armbevægelser. Det kunne for eksempel være, at du bevæger din hånd i en retning, og så zoomer din smartphones kamera ind eller ud. Du kunne også tage selfier med en bevægelse og sende dine billeder bare ved at dreje håndledet.

Happic

Endelig er det muligt at programmere Happic selv, så du kan få dens mange små sensorer, der sidder på indersiden af Happic, til at give dig dine helt egne og unikke beskeder, når der sker noget på din smartphone.

Happic kan både koble sig sammen med en iPhone og en Android.

 

Specifikationerne:

  • Haptisk sensorrække om håndledet
  • Præcise og kontekstuelle bevægelsesfølere
  • Bluetooth 4.0
  • 1,4” OLED-skærm der kan læses selv i stærkt lys
  • Multi-berøringsoverflade
  • Trådløs usb-opladning indbygget i armbåndet
  • Li-ion polymer batteri
  • Batterilevetid op til 7 dage
  • Vandtæt

Her på redaktionen glæder vi os til at teste armbåndet.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?