Armeret router fra ZyXEL

Den nye router fra ZyXEL, Armor Z1, har superkapacitet dedikeret til videostreaming i 4K

zyxel armor z1

Netværksgiganten og –veteranen, Taiwanesiske ZyXEL, sender nu sin første 4×4 MU-MIMO 801.11ax router på gaden. Navnet er Armor Z1 AC2350, og er (som det også bør være) en dualband-router, der understøtter den nye lynhurtige netværksstandard 802.11ac.

Det skulle give den en kapacitet på op til 2.333 Mbps, hvis de to bånd slås sammen altså. Delt op på båndene har den 600 Mbps på 2,5 GHz-båndet og 1.733 Mbps på 5 GHz-båndet.

Det gør, at de to bånd med fordel kan anvendes til forskellige typer tjenester, typisk vil 5 GHz-båndet blive reserveret til krævende tjenester som spil og streaming i Ultra HD eller 4K, mens 2,5 GHz-båndet så bliver brugt til den almindelige netværkstrafik.

I en pressemeddelelse siger Petter Spector, markedschef for ZyXEL i Norden:

”Blandt nye smarte tv-apparater er ultra HD snart standard. Læg dertil at der i mange hjem findes en håndfuld mobiltelefoner, tabletter, pc’er, spilkonsoller med mere, der kræver en router med en anseelig ydeevne. Armor Z1 AC2350 er en fremtidssikker løsning, som giver brugere mulighed for at tage yderligere et trin inden for netværkstilslutning i hjemmet.”

Armor Z1 er udstyret med en dual core 14 GHz-processor der har 512 MB ram-hukommelse og 4 GB flash-hukommelse.

Den har fire eksterne antenner for at give den så god en rækkevidde som muligt, og så understøtter den beamforming-teknologi, der betyder, at signaler rettes mod enhederne i stedet for at føres rundt om den.

Derved skulle der blive bedre dækning, når du er langt væk fra routeren. MU-MIMO, eller Multiple User-Multiple Input, Multiple Output, teknologien betyder, at hvis der kører forskellige streamingtjenester, bliver de separeret, hvilket giver en endnu bedre ydevene og større pålidelighed.

Funktioner:

  • App – styr netværket med en app fra din mobiltelefon eller tablet.
  • Smart QoS – definer typen af tjenester, som skal have skærpet trafikprioritet.
  • Forældrekontrol – styr hvilke enheder og på hvilke tidspunkter, der kan kobles på, samt hvilke typer websteder, der kan tilgås.
  • To USB3-porte.
  • 1x gigabit ethernet WAN-port.
  • 4x gigabit ethernet LAN-porte.

Pris og tilgængelighed

Armor Z1 AC2350 er tilgængelig nu, til en pris på 1.595 kroner.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?