Autonome droner fra Google

Googles semihemmelige forskningslaboratorium, Google X, har netop afsløret, at de arbejder på et dronebaseret leveringssystem - Project Wing

Det er extremetech.com, der skriver om det nyeste projekt fra Google, som ved første øjekast minder meget om Amazons Prime Air.

Men vanen tro har Google langt mere højtflyvende planer end bare at gøre, hvad alle andre allerede gør.

I følge extremetech.com har Project Wing været under udvikling i mere end to år, og konceptet var oprindeligt at kunne levere hjertestartere til folk med hjertestop indenfor to minutter. Desværre rendte Google ind i problemer med at få integreret deres teknolog med USAs eksisterende 911-nødsystem. Så fokus er skiftet til at være et mere alment samme-dags afleveringssystem, nødhjælp og levering til steder som transportfirmaer, der lover samme eller næste dags levering, ikke kan klare.

De fleste droner i dag benytter almindeligvis systemet med fire propeller, også kaldet for quadcopters. Google er dog gået sin helt egen vej med Project Wing. Deres droner letter og lander på deres haleparti men flyver horisontalt som et almindeligt fly. Lidt på samme som med de engelske Harrier Jump Jet

Googles droner had fire elektriske motorer, et vingefang på omkring 1,5 meter og vejer omkring 8,5 kg. Her og nu er det dog begrænset, hvad de kan have med. De har en lastkapacitet på sølle 1,5 kg.

De er udstyret med radioer og sensorer, der giver mulighed for at flyve autonomt, og der er et kamera, som kan bruges af en pilot for at sikre, at flyet dropper sin pakke på en fornuftig placering.

(kilde: Extremetech.com)

http://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.