Avanceret, og billig, 50” smart-tv fra Medion

Til kun 3.499 kroner kan du nu købe et avanceret smart-tv på 50”, og så kan du endda styre det fra din smartphone

Medion Life X18016

Tyske Medion har døbt deres nye smart-tv for Medion Life X18016, og selvom prisen er lav så mangler der ikke funktioner i det nye smarte tv.

Således har det en opdateringshastighed på 200Hz, og benytter sig af en teknologi som Medion kalder for Real Motion Rate, hvilket dækker over, at tv’et er optimeret til hurtige billedskift, som f.eks. en sportsbegivenhed.

Tv’et er naturligvis udstyret med en digital tuner der er kompatibel med både mpeg 2 og mpeg 4, og det kan forstå de digitale signaler der kommer fra såvel kabel som traditionel antenne, og (naturligvis) så understøtter tv’et fuld HD.

Men intet smart-tv uden internetadgang, og X18016 kan koble sig direkte på husets trådløse netværk, og så kan du, via den indbyggede browser, surfe løs på internettet direkte på den store skærm.

Hvis du hører til typen der godt vil følge med i flere serie og udsendelser, men ikke lige altid har tid, så har du mulighed for at optage direkte fra tv’et. Det er nemlig udstyret med en såkaldt PVR-funktion, som gør at det er muligt at optage tv’programmer direkte på et eksternt lagermedie, f.eks. en usb-nøgle eller –harddisk.

Styr med smartphone

Gider du ikke rejse dig efter fjernbetjeningen (jeps, den ligger aldrig hvor du sidder, vel?), så kan du bare bruge din mobil. Der findes nemlig en lille app der går, at du kan fjernstyre dit smart-tv direkte fra mobilen i stedet for med fjernbetjeningen. Medion Life Remote-app hedder den smarte app, som naturligvis er udviklet specielt til Medions tv-apparater.

Men tv’et er smartere end som så – for det understøtter nemlig også Wireless Display-teknologien, hvilket gør, at du kan streame indholdet fra smartphones, tablets og cxomputere direkte op på skærmen – ret smart synes vi.

Der er meget mere i tv’et, for eksempel så har det en Mediathek-funktion, som gør at alle mediefiler du afspiller fra internettet automatisk bliver gemt og sorteret, så du hurtigt har adgang til dem igen. Det har også indbygget medieafspiller og understøtter DLNA, så du kan afspille musik, film og billeder direkte på tv’et fra enheder, der også understøtter DLNA.

Tv’et kommer til salg i Aldi fra d. 9. Januar, og prisen bliver som sagt på kun 3.499 kroner – og vanen tro leveres det med tre års producentgaranti.

Du kan læse mere om tv’et her.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?